Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed huis onder schilddak. Het gerestaureerde pand heeft een gotische puntgevel met tweelichtskozijnen. Inrijpoort in 's Heerenberg

Woonhuis

Hofstraat 8
7041AD 's Heerenberg (gemeente Montferland)
Gelderland

Bouwjaar: 16e eeuw 1500 16e eeuw


Beschrijving van Breed huis onder schilddak. Het gerestaureerde pand heeft een gotische puntgevel met tweelichtskozijnen. Inrijpoort

Breed huis (XVI) onder schilddak met ramen en deuromlijsting XVIIId. Luiken voor de vensters. Het gerestaureerde pand heeft aan de Muntwal een gotische puntgevel met tweelichtskozijnen. Inrijpoort. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9270
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed huis onder schilddak. Het gerestaureerde pand heeft een gotische puntgevel met tweelichtskozijnen. Inrijpoort in 's Heerenberg

Rechthoekig huis met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. In de 16e eeuw zetel van de Bergse Munt

Muntwal 1
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Rechthoekig huis uit XVI A met zadeldak tussen twee puntgevels en in de lange gevels muizetandfriezen. Overblijfsels van de oorspronkelijke ..

Deftig herenhuis met schuiframen en deur uit de bouwtijd

Hofstraat 1
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Deftig herenhuis (XIXc) met schuiframen en deur uit de bouwtijd, de laatste met bovenlicht, waarin gietijzeren levensboom. Het huis, dat op ..

Stadhuis van 's-Heerenberg

Hofstraat 1
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Stadhuis. Laat-gotisch gebouw op rechthoekige plattegrond met aan de korte zijden puntgevels, waartussen hoog zadeldak. Tegen de vrijliggend..

Sint- Pancratiuskerk

Hofstraat 2
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
R.K. Kerk (St. Pancratius). Driebeukige kruisbasiliek in neogotische trant met 5/8 gesloten koor, geflankeerd door 3/8 gesloten kapellen en ..

Sint-Pancras en Joriskerk

Hof van Bergh 2
's Heerenberg (Gemeente Montferland)
Ned. Herv. Kerk (St. Pancras en Joris). Dwarspand en zeer kort, onregelmatig gevormd schip van een 15e eeuwse kerk, waarvan de koorfundering..

Kaart & Routeplanner