Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter buurpand in Bergen op Zoom

Woonhuis

Koevoetstraat 29
4611PA Bergen op Zoom
Noord Brabant


Beschrijving van Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter buurpand

Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter buurpand; gevel afgesloten met later aangebrachte, gepleisterde band met geprofileerd lijstje en geprofileerde goot; zesruits schuifvenster, dat gezien de aanwezige rollaag, smaller is dan het oorspronkelijke venster; deur met gedeeld bovenlicht, die tesamen met eenzelfde deur van Koevoetstraat 27 omlijst is door gebosseerde pilasters gedekt door kroonlijst; vierruits venster op verdieping; staafankers. Het pand dateert uit de herbouwperiode na de beschieting van 1747. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9179
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter buurpand in Bergen op Zoom

Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter en linker buurpad

Koevoetstraat 27
Bergen op Zoom
Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter en linker buurpad; gevel afgesloten met later aangebrac..

Koevoetstraat 31

Koevoetstraat 31
Bergen op Zoom
Koevoetstraat 31. Pand met verdieping en zadeldak, dat doorloopt over nr 33. Herbouwd op oudere kelders na de beschieting van 1747. Koevoets..

Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter en linker buurpand

Koevoetstraat 25
Bergen op Zoom
Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter en linker buurpand; gevel afgesloten met later aangebra..

Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter buurpand

Koevoetstraat 23
Bergen op Zoom
Pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het rechter buurpand; gevel afgesloten met later aangebrachte, gepl..

Synagoge

Koevoetstraat 39
Bergen op Zoom
Voormalige synagoge, 1832, gerestaureerd 1974-1975. Onderkelderd rechthoekig gebouw met schilddak. Voorgevel met pilasters en rondbogige ing..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)