Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en schilddak dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en rookkanaal in de as in Bergen op Zoom

Woonhuis

Zuidzijde Haven 81
4611HD Bergen op Zoom
Noord Brabant


Beschrijving van Pand met verdieping en schilddak dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en rookkanaal in de as

Pand met verdieping en schilddak dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en rookkanaal in de as. Einde 17e eeuw. Gepleisterde voorgevel met houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen in de verdieping. Kelder met kruisgewelf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9135
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en schilddak dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en rookkanaal in de as in Bergen op Zoom

Pand met verdieping en schilddak dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en rookkanaal in de as

Zuidzijde Haven 79
Bergen op Zoom
Pand met verdieping en schilddak dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en rookkanaal in de as. Eerste helft 17..

de Grebbe

Kremerstraat
Bergen op Zoom
Inleiding De Grebbe is tegenwoordig, anno 2002, een overkluisd riool onder de binnenstad van Bergen op Zoom. De Grebbe kent een lange gesch..

Overblijfsel van de getijdenmolen. Momenteel opslagplaats. Rechthoekig gebouw onder schilddak; natuurstenen in speklagen toegepast in de gevels: gepro ..

Watermolenpad 1
Bergen op Zoom
Als opslagplaats gebezigd overblijfsel van de getijmolen aan de Houwer, in 1497 door Anthonis Keldermans gebouwd. Rechthoekig gebouw onder s..

Huis op de hoek van de havenstraat met zijn van top ontdane trapgevel, met natuurstenen lijsten

Noordzijde Haven 60
Bergen op Zoom
Huis op de hoek van de Havenstraat met zijn van top ontdane trapgevel, met natuurstenen lijsten. Twee geprofileerde togen en jaartalankers: ..

Huis met eenvoudige lijstgevel en schilddak

Noordzijde Haven 58
Bergen op Zoom
Huis met eenvoudige lijstgevel en schilddak.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)