Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige vleeshal in Bergen op Zoom

Gebouw

Grote Markt 23
4611NT Bergen op Zoom
Noord Brabant


Beschrijving van Voormalige vleeshal

Voormalige vleeshal, voor 't eerst vermeld in 1377. Bij de beschieting van de stad in 1747 nogal beschadigd, waarna de ca.80 cm.dikke muren hersteld en de kap - met pannen gedekt schilddak - vernieuwd werden. In de tweede helft van de 19e eeuw bepleisterd en voorzien van dubbele deur met twee 9-ruits vensters als bovenlicht en twee 9-ruits vensters in de voorgevel, 6-ruits schuifvensters met luiken op de begane grond in de zijgevel, 9-ruits schuifvensters op de verdieping en een goot op klossen. In het interieur zware eiken verdiepingsbalklaag. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9122
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige vleeshal in Bergen op Zoom

Engel

Grote Markt 19
Bergen op Zoom
HUIS "De Engel", thans bioscoop waartoe de benedenpartij van de gevel gemoderniseerd; met houten fronton waarin het jaartal MDCCLV, het jaar..

Winkel-woonhuis

Grote Markt 22
Bergen op Zoom
Inleiding. Het negentiende-eeuwse WINKEL-WOONHUIS bestond uit twee panden die in 1887 zijn samengevoegd, hetgeen zichtbaar is in de verspri..

Groote Valk

Grote Markt 26
Bergen op Zoom
Huis "De Groote Valk"; de gevel ten dele witgepleisterd, ten dele met versieringen in hardsteen. plm 1850. Nog geheel woonhuisvorm.

Huis met geelgepleisterde lijstgevel, hoog zadeldak, ingang met kroonlijst op gecanneleerde pilasters en drie treden van blauwe steen

Grote Markt 14
Bergen op Zoom
Huis met geelgepleisterde lijstgevel, hoog zadeldak, ingang met kroonlijst op gecanneleerde pilasters en drie treden van blauwe steen. In de..

Huis met lijstgevel en segmentvormige overtoogde vensters

Grote Markt 13
Bergen op Zoom
Huis met lijstgevel en segmentvormige overtoogde vensters uit XIXc. Op de hoek van de Hoogstraat.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)