Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot huis in Bergen op Zoom

Woonhuis

Grote Markt 5
4611NR Bergen op Zoom
Noord Brabant

Bouwjaar: 1525


Beschrijving van Groot huis

Groot huis op de hoek van de Kremerstraat, daterend van 1525, met gebosseerd grijsgepleisterde lijstgevel, hoog schilddak en op de hoek onder een baldakijn en op een voetstuk een beeld van Onze Lieve Vrouw (de kop van de figuur is vernieuwd). Het huis heeft zijn middeleeuws houtskelet bewaard. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9115
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot huis in Bergen op Zoom

Huis met witgepleisterde lijstgevel, segmentvormig overtoogde vensters met stucversiering en nieuwe hardstenen onderpui in traditionele vormen

Grote Markt 4
Bergen op Zoom
Huis met witgepleisterde lijstgevel, segmentvormig overtoogde vensters met stucversiering en nieuwe hardstenen onderpui in traditionele vorm..

Groot huis met witgepleisterde lijstgevel

Grote Markt 3
Bergen op Zoom
Groot huis met witgepleisterde lijstgevel en segmentvormig overtoogde vensters met stucversiering, XIXc. (ontsierend houten reclamebord op d..

Stadhuis

Grote Markt 1
Bergen op Zoom
STADHUIS. Het tegenwoordige gebouw is ontstaan uit samentrekking van het huis "de Oliphant", het raadhuis en het huis "Leeuwenberg"; de beid..

Huis met eenvoudige, witgeverfde lijstgevel

Grote Markt 11
Bergen op Zoom
Huis met eenvoudige, witgeverfde lijstgevel uit XIXd en schilddak. In zijgevel vakwerkbouw. Van belang door zijn situatie naast de ingang va..

Sint-Gertrudiskerk

Grote Markt 10
Bergen op Zoom
Ned.Herv. of St. Geertruidskerk, oorspronkelijk grootscheepse, geheel overwelfde en met natuursteen beklede kruisbasiliek, behorend tot de B..

Kaart & Routeplanner