Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met zolderverdieping en schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met ontlastingsboog boven het zoldervenster in Bergen op Zoom

Woonhuis

Dubbelstraat 12 A
4611GK Bergen op Zoom
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Pand met zolderverdieping en schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met ontlastingsboog boven het zoldervenster

Pand uit de 17e eeuw met zolderverdieping en schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met ontlastingsboog boven het zoldervenster. Gesausde voorgevel onder rechte houten kroonlijst, in de huidige vorm eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9081
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met zolderverdieping en schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met ontlastingsboog boven het zoldervenster in Bergen op Zoom

Pand met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtwerk en ontlastingsboog boven het verdiepingsve ..

Dubbelstraat 12
Bergen op Zoom
Pand met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtwerk en ontlastingsboog boven het ver..

Pand met in afgeknotte, door een kroonlijst afgedekte en gepleisterde trapgevel

Dubbelstraat 4
Bergen op Zoom
Pand uit de 16e of 17e eeuw met in afgeknotte, door een kroonlijst afgedekte en gepleisterde trapgevel. Twee jaartalankers ..47 en twee sier..

Hoekpand, samenvoeging van twee huizen

Moeregrebstraat 86
Bergen op Zoom
Hoekpand, ontstaan door de samenvoeging tussen 1750 en 1830 van het 17e eeuwse huis "De Hoge Boom" en het daaraan belendende paard, waarbij ..

Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel waarin empire ingang en in dezelfde stijl zesdelige schuiframen

Noordzijde Haven 22
Bergen op Zoom
Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel waarin Empire ingang en in dezelfde stijl zesdelige schuiframen. Begin XIXe eeuw.

Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel

Noordzijde Haven 24
Bergen op Zoom
Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)