Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met in afgeknotte, door een kroonlijst afgedekte en gepleisterde trapgevel in Bergen op Zoom

Woonhuis

Dubbelstraat 4
4611GK Bergen op Zoom
Noord Brabant


Beschrijving van Pand met in afgeknotte, door een kroonlijst afgedekte en gepleisterde trapgevel

Pand uit de 16e of 17e eeuw met in afgeknotte, door een kroonlijst afgedekte en gepleisterde trapgevel. Twee jaartalankers ..47 en twee sierankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9079
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met in afgeknotte, door een kroonlijst afgedekte en gepleisterde trapgevel in Bergen op Zoom

Hoekpand, samenvoeging van twee huizen

Moeregrebstraat 86
Bergen op Zoom
Hoekpand, ontstaan door de samenvoeging tussen 1750 en 1830 van het 17e eeuwse huis "De Hoge Boom" en het daaraan belendende paard, waarbij ..

Pand met zolderverdieping en schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met ontlastingsboog boven het zoldervenster

Dubbelstraat 12A
Bergen op Zoom
Pand uit de 17e eeuw met zolderverdieping en schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met ontlastingsboog boven het zo..

Pand met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtwerk en ontlastingsboog boven het verdiepingsve ..

Dubbelstraat 12
Bergen op Zoom
Pand met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtwerk en ontlastingsboog boven het ver..

Het Spuihuis

Spui 1
Bergen op Zoom
Het Spuihuis, een rechthoekig gebouw welks voorgevel (XVIII B) wordt versierd door bakstenen pilasters en een fronton, terwijl de overige ge..

Huis onder schilddak en met korte zolderverdieping

Zuidzijde Haven 9
Bergen op Zoom
Huis onder schilddak en met korte zolderverdieping. Eind XVIIIe eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)