Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis, onderkelderd met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak in Bergen op Zoom

Woonhuis

Blauwehandstraat 35
4611RK Bergen op Zoom
Noord Brabant


Beschrijving van Woonhuis, onderkelderd met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak

zie ook monumentnummer 526414 Blauwehandstraat 35: In schoon metselwerk opgetrokken, gedeeltelijk onderkelderd woonhuis (XVIb) met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok I straat) met schild (voor; doorlopend in het dak van het buurpand nr 35a) en tegen blinde tuitgevel (achter); voorgevel ca. 1945 vernieuwd in rode baksteen en met op de verdieping 7-ruitsschuifvensters in oude kozijnen. Inwendig: kelder met tongewelf; samengestelde balklagen, waarvan op de verdieping de sleutelstukken met consoles gedeeltelijk zichtbaar zijn; eiken kap met drie kapspanten, elk samengesteld uit twee op elkaar geplaatste dekbalkjukken - de onderste met kromme, de bovenste met rechte spantbenen (bovenste dekbalkjuk bij voorste spant omwille van dakschild verwijderd) - en voorzien van gezaagde telmerken. Blauwehandstraat 35a: Eind 17e eeuws, in schoon metselwerk opgetrokken woonhuis met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok // straat; doorlopend in het dak van het buurpand nr 35 en voorheen in dat van het buurpand nr 37); in de okerkleurig geverfde voorgevel op de begane grond een 6-ruitsschuifvenster en een deur met gedeeld bovenlicht, en op de verdieping twee 7-ruits schuifvensters in 18e eeuwse kozijnen; in de achtergevel een deur en 6-ruits schuifvensters. Inwendig: grenen balklagen en oorspronkelijke kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9055
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis, onderkelderd met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak in Bergen op Zoom

Vincentiusvereniging

Blauwehandstraat 36
Bergen op Zoom
Inleiding. Het H. VINCENTIUSGESTICHT is gebouwd in 1867 naar ontwerp van architect C.P. van Genk. Het gesticht is gebouwd in Ambachtelijke ..

Herenhuis met rijk versierde gepleisterde gevel

Engelsestraat 33
Bergen op Zoom
Herenhuis met rijk versierde gepleisterde gevel; gebosseerde dammen tussen de vensters, waterlijsten, kroonlijst op voluutvormige consoles. ..

Herenhuis met in de gevel overvloedige toepassing van hardsteen voor waterlijsten, versiering boven de vensters en middenfronton in de verdieping

Engelsestraat 31
Bergen op Zoom
Herenhuis met in de gevel overvloedige toepassing van hardsteen voor waterlijsten, versiering boven de vensters en middenfronton in de verdi..

tuin park landgoed

Engelsestraat 31
Bergen op Zoom
Tuinhuis uit de bouwtijd van het huis, opgetrokken in baksteen en voorzien van bepleisterde afwerking. Classicistisch opgezet gebouw van é..

Groot pand met gebosseerd gepleisterde lijstgevel, kroonlijst en schilddak

Blauwehandstraat 34
Bergen op Zoom
Groot pand met gebosseerd gepleisterde lijstgevel, kroonlijst en deuromlijsting met voluutvormige consoles (XIXb) en schilddak. Vormt een fr..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)