Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Antoniuskapel in Heukelom

Kerkelijk Gebouw

Nr 26
5850AA Heukelom (gemeente Bergen)
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw, doch sterk verbouwd in 1859


Beschrijving van St. Antoniuskapel

St. Antoniuskapel. Rechthoekig zaalkerkje met hoeksteunberen, rondboogvensters en een ingebouwde westtoren, XVII -doch sterk verbouwd in 1859. De oostgevel sluit een rondbogige triomfboog af naar het voormalige koor, waarvan de fundamenten nog aanwezig zijn. Houten beeld van de H. Antonius Abt, XVII. Klokkenstoel met klok van P. Fuchs, 1722, diam. 40 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9030
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Antoniuskapel in Heukelom

Terrein waarin overblijfselen van bewoning

-
Groeningen (Gemeente Boxmeer)
Terrein waarin overblijfselen van bewoning. Datering: Mesolithicum, Neolithicum, IJZERTIJD, Romeinse tijd en Middeleeuwen.

Nooit Gedacht

Rimpelt 20
Afferden L (Gemeente Bergen)
Beltkorenmolen "Nooit Gedacht" op de weg naar Bleyenbeek, 1883, in 1958 herbouwd.

Romaanse kerktoren, beneden van ijzeroersteen, hoger van mergel en met een buitengeleding met lisenen en rondboogfries, na zware oorlogsschade in 1944 ..

Oude Kerkstraat
Bergen
Romaanse kerktoren, beneden van ijzeroersteen, hoger van mergel en met een buitengeleding met lisenen en rondboogfries, XIII, na zware oorlo..

Groot bakstenen huis, onder een zadeldak tussen topgevels met vlechtingen. Ingang met bovenlicht in pilasteromlijsting. Door kettingen met elkaar verb ..

Oude Kerkstraat 1
Bergen L (Gemeente Bergen)
Groot bakstenen huis, XIX, onder een zadeldak tussen topgevels met vlechtingen. Ingang met bovenlicht in pilasteromlijsting. Door kettingen ..

Mariakapel

Kapelstraat 5
Afferden L (Gemeente Bergen)
Inleiding Neo-romaanse Mariakapel, 1904. Gesitueerd binnen de bebouwde kom van Afferden, nabij de toegangspoort van de rooms-katholieke beg..

Kaart & Routeplanner