Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel in Bergambacht

Boerderij

Tussenlanen 35
2861CB Bergambacht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Grote boerderij met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel

Grote boerderij uit de 17e eeuw met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel. Het woongedeelte heeft rechts een opkamer met puntgevel, waarin drie sierankers. Achter het woongedeelte, evenwijdig hieraan, een tweede vleugel met rieten wolfdak tussen puntgevels. In de rechter gevel van het stalgedeelte achter de dwarsvleugel een getoogd houten poortje met versierde latei en versieringen in de boogzwikken daaronder. In de linker gevel van de stal vensters met middendorpels en luiken met authentieke gehengen, 17e eeuw. 17e eeuwse tegeltableaux in het interieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9018
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Grote boerderij met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel
5
Recensie door: ()
Deze boerderij is van mijn voorouders die er in de 17e eeuw in woonden, begin 18e eeuw in woonden. Nu verder op zoek naar de overdracht papieren.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel in Bergambacht

Hoeve met in het woongedeelte in de zijgevel tweelichtkozijnen met geprofileerde midden- en bovendorpel. Bedrijfsgedeelte

Tussenlanen 24
Bergambacht
Hoeve met in het woongedeelte (XVII) in de zijgevel tweelichtkozijnen met geprofileerde midden- en bovendorpel. Bedrijfsgedeelte XVIII.

Hoeve met gepleisterd woongedeelte, waarin vensters met ramen uit de eerste helft 19e eeuw. Gaaf bouwlichaam. Grote houten schuur achter de boerderij

Tussenlanen 15
Bergambacht
HOEVE met gepleisterd woongedeelte (XVIII), waarin vensters met ramen XIX A. Gaaf bouwlichaam. Grote houten schuur achter de boerderij.

Tusschenlanen

Tussenlanen 11
Bergambacht
"Tusschenlanen". Zeer mooie herenboerderij (XVIIc) met woongedeelte op T-vormige plattegrond, opgetrokken uit IJsselsteen en met strodaken. ..

Jacobushof

Bovenberg 52
Bergambacht
"De Jacobushof". Zwaar gerestaureerde boerderij, 1671. Roedenverdeling XVIII. Hoek Bergweg.

Den Arend

Molenlaan 14A
Bergambacht
Korenmolen "Den Arend". Ronde bakstenen bovenkruier met stelling, 1869.

Kaart & Routeplanner