Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met IJsselstenen puntgevel, voorzien van vlechtingen en geprofileerde dekplaten opzij en op de top (onderdeel van buurnummer 16) in Bergambacht

Woonhuis

Raadhuisstraat 14
2861AJ Bergambacht
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Pand met IJsselstenen puntgevel, voorzien van vlechtingen en geprofileerde dekplaten opzij en op de top (onderdeel van buurnummer 16)

Volgens kadaster en huisnummering zelfstandige eenheid, die echter met het buurnummer 16 deel uitmaakt van wat zich vertoont als een bouwlichaam. Pand (XVII ?) met IJsselstenen puntgevel, voorzien van vlechtingen en geprofileerde dekplaten opzij en op de top. Kruiskozijnen en luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9013
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met IJsselstenen puntgevel, voorzien van vlechtingen en geprofileerde dekplaten opzij en op de top (onderdeel van buurnummer 16) in Bergambacht

Pand met IJsselstenen puntgevel, voorzien van vlechtingen en geprofileerde dekplaten opzij en op de top. Kruiskozijnen en luiken (onderdeel van buurnu ..

Raadhuisstraat 16
Bergambacht
Volgens kadaster en huisnummering zelfstandige eenheid, die echter met het buurnummer 14 deel uitmaakt van wat zich vertoont als een bouwlic..

Pand met IJsselstenen lijstgevel met ingezwenkte zijkanten

Raadhuisstraat 8
Bergambacht
Pand met IJsselstenen lijstgevel met ingezwenkte zijkanten (XIXb). Rechts een opkamer. Gesneden deur en middenstijlen van de ramen.

Boerderij met gepleisterde puntgevel en strodak

Hoofdstraat 4
Bergambacht
Boerderij (XVIII) met gepleisterde puntgevel en strodak. Oude kozijnen en luiken met oorspronkelijke gehengen.

Nederlands hervormde kerk "Laurentius"

Kerksingel 2
Bergambacht
Ned. hervormde kerk. Op een hoogte gelegen, in oorsprong middeleeuwse eenbeukige kerk met twee als transeptarmen fungerende zijkapellen. Het..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Kerksingel 2
Bergambacht
Toren der Ned. herv. kerk. Tegen het kerkgebouw staat een zware westtoren uit het begin van de 16e eeuw. De van forse haakse steunberen voor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)