Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met goed bouwlichaam, dat door verscheidene uitbreidingen een onregelmatige vorm verkregen heeft in Bergambacht

Boerderij

Bovenberg 70
2861BB Bergambacht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1762


Beschrijving van Boerderij met goed bouwlichaam, dat door verscheidene uitbreidingen een onregelmatige vorm verkregen heeft

Boerderij (XVIII-XIX A?) met goed bouwlichaam, dat door verscheidene uitbreidingen een onregelmatige vorm verkregen heeft. Rechts een opkamer. Grote houten schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 9004
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met goed bouwlichaam, dat door verscheidene uitbreidingen een onregelmatige vorm verkregen heeft in Bergambacht

Hoeve met dwars woonhuis onder zadeldak tussen bakstenen zijtopgevels, opgetrokken van IJsselsteen. Ramen uit de bouwtijd; dakkapel met vleugelstukken ..

Bovenberg 66
Bergambacht
Hoeve (XIXc) met dwars woonhuis onder zadeldak tussen bakstenen zijtopgevels, opgetrokken van IJsselsteen. Ramen uit de bouwtijd; dakkapel m..

Bouwlust

Bovenberg 54
Bergambacht
"Bouwlust". Monumentale herenboerderij (1671) met dwars woongedeelte van IJsselsteen en strodak. Aan de voorzijde een afgeknotte puntgevel e..

Jacobushof

Bovenberg 52
Bergambacht
"De Jacobushof". Zwaar gerestaureerde boerderij, 1671. Roedenverdeling XVIII. Hoek Bergweg.

Hoeve met in het woongedeelte in de zijgevel tweelichtkozijnen met geprofileerde midden- en bovendorpel. Bedrijfsgedeelte

Tussenlanen 24
Bergambacht
Hoeve met in het woongedeelte (XVII) in de zijgevel tweelichtkozijnen met geprofileerde midden- en bovendorpel. Bedrijfsgedeelte XVIII.

Grote boerderij met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel

Tussenlanen 35
Bergambacht
Grote boerderij uit de 17e eeuw met in de 19e eeuw vernieuwde voorgevel. Het woongedeelte heeft rechts een opkamer met puntgevel, waarin dri..

Kaart & Routeplanner