Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met een langgerekt bouwlichaam onder rieten wolfdak. In de voorgevel vensters met negen- en zesruitsschuiframen. Washok met gepotdekselde houten delen onder pannen tentdak in Benthuizen

Boerderij

Heerewegh 34
2731BM Benthuizen (gemeente Rijnwoude)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1842


Beschrijving van Boerderij met een langgerekt bouwlichaam onder rieten wolfdak. In de voorgevel vensters met negen- en zesruitsschuiframen. Washok met gepotdekselde houten delen onder pannen tentdak

Boerderij uit 1842 met een langgerekt bouwlichaam onder rieten wolfdak. In de voorgevel vensters met negen- en zesruitsschuiframen. Washok met gepotdekselde houten delen onder pannen tentdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8996
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met een langgerekt bouwlichaam onder rieten wolfdak. In de voorgevel vensters met negen- en zesruitsschuiframen. Washok met gepotdekselde houten delen onder pannen tentdak in Benthuizen

De Haas

Dorpsstraat 139
Benthuizen (Gemeente Rijnwoude)
Ronde bakstenen korenmolen met slanke romp, gebouwd in 1780.

Hervormde Kerk

Dorpsstraat 48
Benthuizen (Gemeente Rijnwoude)
Ned.Herv.Kerk. Eenvoudige bakstenen zaalkerk uit 1796, vergroot in 1938 door de bouw van een vleugel aan de noordzijde. Over het inwendige e..

Toren van de Hervormde Kerk

Dorpsstraat 46
Benthuizen (Gemeente Rijnwoude)
Toren der Herv.Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk, omstreeks 1640, met achtzijdige naaldspits. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaande ..

Mariahoeve: boerderij

Hoogeveenseweg 14
Hazerswoude Dorp (Gemeente Rijnwoude)
Inleiding BOERDERIJ van het kop-hals-romptype, als onderdel van het boerderijcomplex 'Mariahoeve', in 1933 in de stijl van de Delftse Schoo..

Mariahoeve: varkensstal

Hoogeveenseweg 14
Hazerswoude Dorp (Gemeente Rijnwoude)
Inleiding VARKENSSTAL behorend bij het boerderijcomplex 'Mariahoeve', in 1933 in de stijl van de Delftse School, ontworpen door de Delftse ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)