Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk in Bemmel

Kerkelijk Gebouw

Oude Kerkhof 13
6681BR Bemmel (gemeente Lingewaard)
Gelderland

Bouwjaar: 15e eeuw


Beschrijving van Hervormde Kerk

Herv. Kerk. Laat-gotische kerk met driezijdig gesloten koor, waartegen aan de zuidzijde een met netgewelven overdekte kapel. Het oorspronkelijk eenbeukige schip werd in 1834 met zijbeuken uitgebreid. Kruisribgewelven over het koor. Kerk en toren gerestaureerd na beschadiging in 1944-'45. In het koor een gebeeldhouwde zerk uit 1621 voor de familie Van Gendt. Orgelkas tweede helft 18e eeuw, gewijzigd 1834 en bij de restauratie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8937
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk in Bemmel

Toren van de Hervormde Kerk

Oude Kerkhof 13
Bemmel (Gemeente Lingewaard)
Toren. Romaans tufstenen bouwwerk, versierd met lisenen en boogfriezen. Koepelgewelf over de benedenruimte. Toegangspoortje in renaissancevo..

De Arend

Waaldijk 3
Bemmel (Gemeente Lingewaard)
"De Arend". Huis uit het midden der 19e eeuw met verdieping en dwars wolfdak. Lijstgevel, waarin eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel. ..

De Kinkelenburg

Kinkelenburglaan 1
Bemmel (Gemeente Lingewaard)
Huis "De Kinkelenburg", na restauratie ingericht tot raadhuis, bestaande uit een laat-middeleeuwse toren met aangrenzende gotische vleugel o..

Brugdijk

Kinkelenburglaan 2
Bemmel (Gemeente Lingewaard)
Huis Brugdijk. In oorsprong laat-middeleeuws huis, dat door latere verbouwingen een 19e eeuws aspect verkregen had en bij een recente restau..

Bakstenen tabakssschuur

Kinkelenburglaan 6
Bemmel (Gemeente Lingewaard)
Bakstenen stal, gedateerd in de sluitsteen van de inrijpoort: 1790. Liggende ovale venstertjes te weerszijden van de poort. In de achtergeve..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)