Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, bestaande uit een woonhuis en een schuur aan weerskanten van een timmerplaats. Topgevels met vlechtingen in Beesel

Boerderij

Burgemeester Janssenstraat 41
5954BP Beesel
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij, bestaande uit een woonhuis en een schuur aan weerskanten van een timmerplaats. Topgevels met vlechtingen

Boerderij, XIX, bestaande uit een woonhuis en een schuur aan weerskanten van een timmerplaats. Topgevels met vlechtingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8876
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, bestaande uit een woonhuis en een schuur aan weerskanten van een timmerplaats. Topgevels met vlechtingen in Beesel

Terrein waarin sporen van bewoning

-
Beesel
Terrein waarin sporen van bewoning. Datering: Romeinse tijd. (Gedeeltelijke bescherming, zie bijlage A).

O.L. Vrouw van Smartenkapel

Rijkel 21
Beesel
O.L. Vrouw van Smartenkapel. Rechthoekige kapel met zadeldakje tussen twee van vlechtingen voorziene topgeveltjes. Bovengedeelte vernieuwd. ..

De Grauwe Beer

Kerkeveldweg 1
Beesel
Beltmolen De Grauwe Beer in 1604 gebouwd te Zaandam. Hierheen overgebracht in 1889. Korenmolen. Achthoekige houten bovenkruier.

Baxhof

Baxhoeverweg 4
Swalmen (Gemeente Roermond)
Baxhof. Gesloten hoeve, waarvan het oude gedeelte gevormd wordt door een haakvormig herenhuis, XVI, met trapgevels en een arkeltorentje. S..

Nieuwenbroek: parkaanleg

Kasteel Nieuwenbroeck 1
Beesel
Omschrijving PARKAANLEG, bestaande uit a. lanen b. terrein binnen de gracht c. siertuin d. parkdriehoek e. weiden f. bos ad a..

Kaart & Routeplanner