Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Doelen in Mill

Boerderij

Tongelaar 4
5451HS Mill (gemeente Mill en Sint Hubert)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1722


Beschrijving van De Doelen

Landgoed de Tongelaar. Boerderij "De Doelen", in oorsprong uit 1722 (jaartalankers) daterende boerderij van het middenlangsdeeltype met dwarsgeplaatst voorhuis onder met riet gedekt zadeldak met wolfeind (links) en tegen tuitgevel met vlechtingen (rechts); schuurgedeelte (aan linkerzijde verbreed) onder ten dele met riet gedekt zadeldak met wolfeind. Het voorhuis heeft in de voorgevel vier 6-ruits vensters met luiken, deur met gedeeld bovenlicht en 3 zoldervensters; in de linker zijgevel een 6-ruits venster en twee kleine vensters; in de rechter zijgevel een 6-ruits venster, zoldervenster en 6-ruits venster in schuine aansluiting naar schuurgedeelte. Het schuurgedeelte heeft in de linker zijgevel 5 rondgesloten dichtgemetselde mestdeurtjes en venstertje; in de rechter zijgevel twee deuren en zeven getoogde, ijzeren, 6-ruits stalramen; in de achtergevel met aan een zijde vlechtingen, twee staldeuren, twee grote en een klein getoogd, ijzeren stalraam , lage deeldeuren en een hooiluik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8860
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Doelen in Mill

Tongelaer

Tongelaar 12
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Kasteel Tongelaer. Overblijfsel van het kasteel zijn een omgracht terrein, en een poorttoren waarvan de poort aan een kant dichtgezet. Onder..

De Meysche Voort

Meisevoort 16
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Boerderij "De Meysche Voort". In oorsprong vermoedelijk 18e eeuwse boerderij van het middenlangsdeeltype met dwars geplaatst voorhuis; voorh..

Klein Garisveld

Tongelaar 24
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Boerderij "Kleine Garisveld, uit 1820 (jaartalankers) daterende boerderij van het middenlangsdeeltype, waarvan het voorhuis aan de rechterzi..

Kortgevelboerderij

Broekkant 11
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding De KORTGEVELBOERDERIJ ligt op de zuidelijke zijde van de kunstmatige verhoging. Deze boerderij bestaat uit een woonhuis met aangr..

Schuur

Broekkant 11
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding Aan de noordelijke zijde van de terp ligt de uit de tweede helft van de negentiende eeuw daterende, deels in hout en deels in cem..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)