Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Meysche Voort in Mill

Boerderij

Meisevoort 16
5451HT Mill (gemeente Mill en Sint Hubert)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van De Meysche Voort

Boerderij "De Meysche Voort". In oorsprong vermoedelijk 18e eeuwse boerderij van het middenlangsdeeltype met dwars geplaatst voorhuis; voorhuis onder met riet gedekt zadeldak tegen puntgevel (links) en met wolfeind (rechts) ; schuurgedeelte onder met riet en blauwe pannen gedekt wolfdak. Het voorhuis heeft in de voorgevel drie 9-ruits schuifvensters met luiken en deur met drie-ruits bovenlicht; in de linker zijgevel een 6- en een 9-ruits schuifvenster met luik(en) en twee 4-ruits zoldervensters; in de rechter zijgevel twee 6-ruits schuifvensters met luiken en twee 4-ruits schuifvensters op zolderhoogte. Het schuurgedeelte heeft in de linker zijgevel een deur en een halfrond, een getoogd 6-ruits en drie getoogde 4-ruits ijzeren stalramen; in de rechter zijgevel 8- en 4-ruits venster, vijf getoogde mestdeurtjes en 4 getoogde 4-ruits ijzeren stalramen; in de achtergevel twee staldeuren, twee 4-ruits en twee 12-ruits getoogde ijzeren stalramen en een hooiluik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8858
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Meysche Voort in Mill

De Doelen

Tongelaar 4
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Landgoed de Tongelaar. Boerderij "De Doelen", in oorsprong uit 1722 (jaartalankers) daterende boerderij van het middenlangsdeeltype met dwar..

Tongelaer

Tongelaar 12
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Kasteel Tongelaer. Overblijfsel van het kasteel zijn een omgracht terrein, en een poorttoren waarvan de poort aan een kant dichtgezet. Onder..

Kortgevelboerderij

Broekkant 11
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding De KORTGEVELBOERDERIJ ligt op de zuidelijke zijde van de kunstmatige verhoging. Deze boerderij bestaat uit een woonhuis met aangr..

Schuur

Broekkant 11
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding Aan de noordelijke zijde van de terp ligt de uit de tweede helft van de negentiende eeuw daterende, deels in hout en deels in cem..

Bakhuis

Broekkant 11
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding Aan de westelijke zijde van de terp bevindt zich een eenvoudig BAKHUIS, dat in de huidige vorm dateert uit omstreeks 1925 maar mo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)