Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pand zonder verdieping onder zadeldak gedekt met oud Hollandse pannen, opgetrokken uit baksteen en blokken speklagen van mergel in de achtergevel, topgevels met vlechtingen en staafankers in Beegden

Abelenstraat 31
6099BN Beegden (gemeente Maasgouw)

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw

Beschrijving van Pand zonder verdieping onder zadeldak gedekt met oud Hollandse pannen, opgetrokken uit baksteen en blokken speklagen van mergel in de achtergevel, topgevels met vlechtingen en staafankers

Pand (XVIII A) zonder verdieping onder zadeldak gedekt met oud Hollandse pannen, opgetrokken uit baksteen en blokken speklagen van mergel in de achtergevel, topgevels met vlechtingen en staafankers. De lange gevel aan de straatzijde en een deel van de linker zijgevel gecementeerd en van blokvormige voegen voorzien. Gecementeerd, geprofileerd deurkozijn en twee hardstenen vensterbanken. Inwendig oorspronkelijke indeling t.w. hal met schouw, voorkamer, kelder met opkamer en verder stallen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)