Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op de hoek van de kerkstraat, bestaande uit een woongedeelte, evenwijdig aan de kruisstraat en een loodrecht daarop gebouwde stal in Batenburg

Boerderij

Kruisstraat 10
6634AG Batenburg (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: waarschijnlijk 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij op de hoek van de kerkstraat, bestaande uit een woongedeelte, evenwijdig aan de kruisstraat en een loodrecht daarop gebouwde stal

BOERDERIJ op de hoek van de Kerkstraat, bestaande uit een woongedeelte, evenwijdig aan de Kruisstraat en een loodrecht daarop gebouwde stal. Waarschijnlijk 17e eeuw. Het woongedeelte draagt een hoog, met riet gedekt schilddak en heeft vensters met luiken en goede roedenverdeling. In het bovenlicht van de deur een levensboom. De stal heeft een met riet gedekt wolfdak. Aan de linkerzijde een uitgebouwde kamer met lage verdieping en puntgevel opzij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8717
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op de hoek van de kerkstraat, bestaande uit een woongedeelte, evenwijdig aan de kruisstraat en een loodrecht daarop gebouwde stal in Batenburg

Pand op de hoek van de kruisstraat

Kerkstraat 11
Batenburg (Gemeente Wijchen)
PAND op de hoek van de Kruisstraat. Gepleisterde boerderij, 16e of 17e eeuw, met woongedeelte evenwijdig aan de Kerkstraat en loodrecht daa..

Boerderij

Kerkstraat 9
Batenburg (Gemeente Wijchen)
BOERDERIJ, waarschijnlijk 17e eeuw, onder zadeldak, evenwijdig aan de straat dat aan de zuidzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechting..

Gepleisterde boerderij, onder met riet en pannen gedekt wolfsdak

Kruisstraat 15
Batenburg (Gemeente Wijchen)
Gepleisterde BOERDERIJ, 17e of 18e eeuw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel eenvoudige ankers en vensters met luiken ..

St. Victor, R.K. Kerk

Molendijk 3
Batenburg (Gemeente Wijchen)
St. Victor, 1881, C. van Dijk. Neogotische BASILIEK zonder transept, met eenbeukig koor en westtoren met naaldspits.

St. Victor: N.H. kerk

Kruisstraat 7
Batenburg (Gemeente Wijchen)
Ned. Herv. KERK. Van de in 1443 tot kapittelkerk verheven laat-gotische parochiekerk van St. Victor is sinds de verwoesting in de Tachtigja..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)