Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd pand onder pannen wolfdak, met in de voorgevel beneden zesruitsschuiframen. IJzeren stoephekjes in Batenburg

Boerderij

Grootestraat 15
6634AC Batenburg (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Gepleisterd pand onder pannen wolfdak, met in de voorgevel beneden zesruitsschuiframen. IJzeren stoephekjes

Gepleisterd PAND onder pannen wolfdak, laat-middeleeuws, met in de voorgevel beneden zesruitsschuiframen. IJzeren stoephekjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8704
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd pand onder pannen wolfdak, met in de voorgevel beneden zesruitsschuiframen. IJzeren stoephekjes in Batenburg

Die Munte

Grootestraat 13
Batenburg (Gemeente Wijchen)
'Die Munte'. Waarschijnlijk nog laat-middeleeuws PAND, bestaande uit een vleugel onder wolfdak, haaks op de straat en een stal, evenwijdig ..

N.H. Kerk, St. Victor: toren met klokkestoel

Kruisstraat 7Ongd
Batenburg (Gemeente Wijchen)
TOREN der Ned. Herv. Kerk. Eenvoudig, laat-gotisch bouwwerk met vierzijdige, korte spits, waarin aan drie zijden een houten uitbouw voor de..

St. Victor: N.H. kerk

Kruisstraat 7
Batenburg (Gemeente Wijchen)
Ned. Herv. KERK. Van de in 1443 tot kapittelkerk verheven laat-gotische parochiekerk van St. Victor is sinds de verwoesting in de Tachtigja..

Kerkhofmuur

Kruisstraat 7
Batenburg (Gemeente Wijchen)
KERKHOFMUUR. Rond de kerk een gemetselde muur met ezelsrugafdekking.

Herenhuis met verdieping en schilddak

Grootestraat 30
Batenburg (Gemeente Wijchen)
HERENHUIS met verdieping en schilddak, begin 19e eeuw. De voorgevel heeft een deuromlijsting met verdiepte pilasters, hoofdgestel, gesneden..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)