Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met dwars uitgebouwd wooneind, eindigend tegen gevel met houten top. Kelder tussen wooneind en dwarseind. Gebogen bovenraamdorpels, de roeden verwijderd uit de onderramen in Wieringerwaard

Boerderij

Noord Zijperweg 81
1766HK Wieringerwaard (gemeente Hollands Kroon)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Stolphoeve met dwars uitgebouwd wooneind, eindigend tegen gevel met houten top. Kelder tussen wooneind en dwarseind. Gebogen bovenraamdorpels, de roeden verwijderd uit de onderramen

Stolphoeve met dwars uitgebouwd wooneind, eindigend tegen gevel met houten top. Kelder tussen wooneind en dwarseind. Gebogen bovenraamdorpels, de roeden verwijderd uit de onderramen. XVIII/XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8702
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met dwars uitgebouwd wooneind, eindigend tegen gevel met houten top. Kelder tussen wooneind en dwarseind. Gebogen bovenraamdorpels, de roeden verwijderd uit de onderramen in Wieringerwaard

Het Polderhuis

Noord Zijperweg 35
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Polderhuis Wieringerwaard. Blijkens archiefstukken in de kern 17e eeuws gebouw, bestaande uit een hoog onderkelderd gedeelte onder zadeldak ..

Voormalig tramstation Wieringerwaard

Zuid Zijperweg 37
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding Voormalig TRAMSTATION Wieringerwaard, gebouwd omstreeks 1910. Dit voormalige station, alsmede het tegenwoordig nauwelijks meer he..

Nederlands Hervormde Kerk

Noord Zijperweg 29
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding Nederlands Hervormde KERK, daterend uit 1865, gesitueerd aan de noordzijde van de Noordzijperweg in het dorp Wieringerwaard. De k..

Watertoren

Molenweg 42
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding WATERTOREN, in 1927-1928 gebouwd in opdracht van het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland, in verband met het toenemend ..

De Hoop

Molenweg 47
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Korenmolen De Hoop. Achtkante binnenkruier; bouwjaar 1741.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)