Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Polderhuis in Wieringerwaard

Gebouw

Noord Zijperweg 35
1766HG Wieringerwaard (gemeente Hollands Kroon)
Noord Holland

Bouwjaar: 1612


Beschrijving van Het Polderhuis

Polderhuis Wieringerwaard. Blijkens archiefstukken in de kern 17e eeuws gebouw, bestaande uit een hoog onderkelderd gedeelte onder zadeldak tussen topgevels; hierin de bestuurskamer met van elders overgebrachte tegelschouw en 18e eeuwse kastenwand. Dit gedeelte is gevat in een Noord-Hollandse stolphoeve, die een ruime hal en verschillende vertrekken benevens een keuken bevat. Alle details, zoals deur met bovenlicht, blinden en gesneden lijsten langs de topgevel zijn 19e eeuws. Het gebouw in 1951-1952 o.l.v. architect Rooyaards gerestaureerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8700
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Polderhuis in Wieringerwaard

Nederlands Hervormde Kerk

Noord Zijperweg 29
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding Nederlands Hervormde KERK, daterend uit 1865, gesitueerd aan de noordzijde van de Noordzijperweg in het dorp Wieringerwaard. De k..

Voormalig tramstation Wieringerwaard

Zuid Zijperweg 37
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding Voormalig TRAMSTATION Wieringerwaard, gebouwd omstreeks 1910. Dit voormalige station, alsmede het tegenwoordig nauwelijks meer he..

Watertoren

Molenweg 42
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding WATERTOREN, in 1927-1928 gebouwd in opdracht van het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland, in verband met het toenemend ..

De Hoop

Molenweg 47
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Korenmolen De Hoop. Achtkante binnenkruier; bouwjaar 1741.

Stolphoeve met dwars uitgebouwd wooneind, eindigend tegen gevel met houten top. Kelder tussen wooneind en dwarseind. Gebogen bovenraamdorpels, de roed ..

Noord Zijperweg 81
Wieringerwaard (Gemeente Hollands Kroon)
Stolphoeve met dwars uitgebouwd wooneind, eindigend tegen gevel met houten top. Kelder tussen wooneind en dwarseind. Gebogen bovenraamdorpel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)