Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote stelpboerderij met omlijste ingang en als risaliet uitgemetselde voorgevel met zaadzoldervensters in Pietersbierum

Boerderij

Hearewei 16
8856BT Pietersbierum (gemeente Franekeradeel)
Friesland


Beschrijving van Grote stelpboerderij met omlijste ingang en als risaliet uitgemetselde voorgevel met zaadzoldervensters

Grote BOERDERIJ van het stelptype met zaadzoldervensters in de voorgevel, die als een risaliet uitgemetseld is in de gevel, die de volle breedte van de schuur afsluit. Omlijste ingang en zesruitsvensters twee aan twee ter weerszijden daarvan. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8640
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote stelpboerderij met omlijste ingang en als risaliet uitgemetselde voorgevel met zaadzoldervensters in Pietersbierum

Gerbrandastate

Hoarnestreek 9
Pietersbierum (Gemeente Franekeradeel)
Kop-hals-rompboerderij, waarvan het voorhuis een hoog zadeldak heeft tussen topgevels met topschoorstenen waarop borden. In de voorgevel ank..

Grote stelboerderij met vier smalle vensters, dakkapel, zeer hoog voorschild, dakkapel en met riet gedekt schuurdak

Hearewei 6
Pietersbierum (Gemeente Franekeradeel)
Grote boerderij van het stelptype. Vier smalle vensters, twee ter weerszijde van de ingang, daarboven een dakkapel; boven het zeer hoge voor..

Ropta State 1 Ropta State, hoofdgebouw en stal

Hoarnestreek 3
Wijnaldum (Gemeente Harlingen)
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDGEBOUW HUIS ROPTASTATE MET AANGEBOUWDE STAL. Blokvormig witgepleisterd één verdieping hoog hoofdgebouw ui..

Ropta State 2 Ropta State, tuin en park

Hoarnestreek 3
Wijnaldum (Gemeente Harlingen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Omstreeks 1832 door de tuinarchitect Lucas Pieters Roodbaard aangelegd park in..

Ropta State 3 Ropta State, smeedijzeren hangbrug

Hoarnestreek 3
Wijnaldum (Gemeente Harlingen)
Omschrijving onderdeel 3: BRUG. Sierlijke smeedijzeren hangbrug uit ca. 1832 met houten plankier en eenvoudige balustrade van stijlen en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)