Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis "Sandbergen" Aantrekkelijk landhuis met enkele goede bewaarde bijgebouwen. Gelegen in het "Wilbrinksbos" in Voorthuizen

Kasteel Buitenplaats

Apeldoornsestraat 95
3781PM Voorthuizen (gemeente Barneveld)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Huis "Sandbergen" Aantrekkelijk landhuis met enkele goede bewaarde bijgebouwen. Gelegen in het "Wilbrinksbos"

Huis "Sandbergen" Aantrekkelijk landhuis uit de eerste helft van de 19e eeuw met enkele goede bewaarde bijgebouwen. Gelegen in het "Wilbrinksbos". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8630
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis "Sandbergen" Aantrekkelijk landhuis met enkele goede bewaarde bijgebouwen. Gelegen in het "Wilbrinksbos" in Voorthuizen

Vrijstaand woonhuis

Harremaatweg 44
Voorthuizen (Gemeente Barneveld)
Inleiding Klein vrijstaand WOONHUIS gebouwd in 1926 naar ontwerp van architect D.A. VAN HAMBURG in opdracht van diens broer L.van Hamburg. ..

Statig herenhuis, beganegrond met verdieping, waarboven een omlopend schilddak

Kerkstraat 29
Voorthuizen (Gemeente Barneveld)
Statig HERENHUIS, gedateerd 1785, van beganegrond met verdieping, waarboven een omlopend schilddak. De middentravee heeft een houten pilaste..

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 35
Voorthuizen (Gemeente Barneveld)
Toren Ned. Herv. Kerk. Bij de vernieuwing van de kerk in 1865 bleef de eenvoudige , bakstenen dorpstoren bewaard. De rijzige onderbouw, waar..

Houten Joris

Wolsbergerweg 7
Voorthuizen (Gemeente Barneveld)
Inleiding Vrijstaand houten WOONHUIS, het Jorishuis (thans Houten Joris), gelegen aan de Wolsbergerweg, een landweg bebouwd met enkele boer..

Boerderij heeft een rieten dak met wolfseinden

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving De BOERDERIJ(1) heeft een rieten dak met wolfseinden. De gevels zijn van schoon metselwerk in kruisverband. Rondom is een tras..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)