Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met rieten wolfdak en in de voorgevel vensters met halve kruiskozijnen en luiken in Barendrecht

Boerderij

Ziedewijdsedijk 63
2991VP Barendrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: einde 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met rieten wolfdak en in de voorgevel vensters met halve kruiskozijnen en luiken

Boerderij uit het einde van de 17e eeuw met rieten wolfdak en in de voorgevel vensters met halve kruiskozijnen en luiken. Gesneden deur uit omstreeks 1800. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8610
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met rieten wolfdak en in de voorgevel vensters met halve kruiskozijnen en luiken in Barendrecht

Boerderij van het dwarsdeeltype en tuinkoepel

Dorpsstraat-Oost 27
Barendrecht
Inleiding In 1910 gebouwde BOERDERIJ van het dwarsdeeltype, hoofdonderdeel van het complex van boerderij en tuinkoepel aan de Dorpsstraat-O..

Tuinkoepel

Dorpsstraat-Oost 27
Barendrecht
Inleiding Houten tuinkoepel behorende bij het boerderijcomplex aan de Dorpsstraat-Oost 27. De tuinkoepel staat in de voortuin, rechts voor ..

Boerderij met woonhuis onder pannen zadeldak met puntgevel. Grote, gepotdekselde schuur met rieten dak, dat boven de luiken vijf keer is opgewipt

Noldijk 126
Barendrecht
Boerderij met woonhuis onder pannen zadeldak met puntgevel, gedateerd 1820. Grote, gepotdekselde schuur met rieten dak, dat boven de luiken ..

Boerderij, "de wevershoeve" (restaurant)

Noldijk 41
Ridderkerk
Boerderij uit de eerste helft van de 18e eeuw met in de voorgevel kruiskozijnen en luiken uit de bouwtijd en ingangspartij met rijk gesneden..

Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel op het midden der lange zijde aan de dijk. Vlechtingen en sierankers. Vensters met negenruitsramen

Noldijk 181
Barendrecht
Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel op het midden der lange zijde aan de dijk. Vlechtingen en sierankers, 17e eeuw. Vensters met n..

Kaart & Routeplanner


Foto's (18)

Alle 18 foto's weergeven