Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hilversumsestraatweg 22, witgepleisterde dienstwoning met chinees overstekend rieten dak met houten kartellijst in Baarn

Woonhuis

Hilversumsestraatweg 22
3744KC Baarn
Utrecht

Bouwjaar: begin 19e eeuw=Hoge Vuurseweg 1


Beschrijving van Hilversumsestraatweg 22, witgepleisterde dienstwoning met chinees overstekend rieten dak met houten kartellijst

Witgepleisterde dienstwoning met chinees overstekend rieten dak met houten kartellijst. Aanvang XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8558
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Hilversumsestraatweg 22
Hilversumsestraatweg 22
Hilversumsestraatweg 22
Oorspr. functie tolhuis
Huidig gebruik woning
Bouw gereed 1840
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Hilversumsestraatweg 22 of Zouthuisje is een voormalig rijksmonument bij Lage Vuursche aan de Hilversumsestraatweg tussen Baarn en Hilversum. Het gebouw werd na een brand in 1994 helemaal gerestaureerd.[1]

Het witte pand heeft een met riet gedekte overstekende kap en doet wat Chinees aan. In het midden van de symmetrische voorgevel zit de deur. De daklijst is versierd met een gekartelde rand, op het dak zijn twee dakkapellen aangebracht.

Zouthuisje

Het huis wordt ook wel 'zouthuisje' genoemd, hier moest vroeger belasting over zout dat vervoerd werd worden betaald. Het werd ook als tolhuis gebruikt.Monumenten in de buurt van Hilversumsestraatweg 22, witgepleisterde dienstwoning met chinees overstekend rieten dak met houten kartellijst in Baarn

Terrein waarin 7 grafheuvels

-
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Terrein waarin 7 grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Verklaring. Bij beschikking van 18 maart 1983, kenmerk MMA/Mo-4944 is b..

Boerderij, hoofdonderdeel van het boerderijcomplex 'soestdijkerstraatweg 145', gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw in neoclassicistisch ..

Soestdijkerstraatweg 145
Hilversum
Inleiding BOERDERIJ, hoofdonderdeel van het boerderijcomplex "Soestdijkerstraatweg 145", gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw..

Schuur in neoclassicistische stijl met vakwerkelementen

Soestdijkerstraatweg 145
Hilversum
Inleiding SCHUUR, behorende tot het boerderijcomplex "Soestdijkerstraatweg 145", gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw in neoc..

Landhuis Middlesex met atelier

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding LANDHUIS MET ATELIER, hoofdonderdeel van het complex "Middlesex" en gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, door J. Lond..

Middlesex, garage

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding GARAGE, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J. London. D..

Kaart & Routeplanner