Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woning onder zadeldak tussen gemetselde topgevels en voorbouw met omlopende houten goot op klossen onder zadeldak tegen met hout beschoten topgevel in Mantgum

Woonhuis

Skillaerd 5
9022BK Mantgum (gemeente Littenseradiel)
Friesland


Beschrijving van Woning onder zadeldak tussen gemetselde topgevels en voorbouw met omlopende houten goot op klossen onder zadeldak tegen met hout beschoten topgevel

Woning onder zadeldak tussen gemetselde topgevels en voorbouw onder zadeldak tegen met hout beschoten topgevel; omlopende houten goot op klossen. Zes- en twaalfruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8514
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woning onder zadeldak tussen gemetselde topgevels en voorbouw met omlopende houten goot op klossen onder zadeldak tegen met hout beschoten topgevel in Mantgum

Kerktoren van Schillaard op kerkhof

Skillaerd 2
Mantgum (Gemeente Littenseradiel)
Toren op kerkhof. Op kerkhof staande bakstenen toren, verdeeld in twee geledingen versierd door pilasters en Ionische kapitelen in renaissan..

Gemeentehuis Voorm. gemeentehuis van Baarderadeel

Seerp van Galemawei 21
Mantgum (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding Het (voormalige) GEMEENTEHUIS, met ingebouwde brandweergarage, van de voormalige gemeente Baarderadeel is in 1939 gebouwd naar on..

Terreinaanleg bij rentenierswoning met voortuin, prieel, singel, bakstenen dam en houten schuur

Seerp van Galemawei 15
Mantgum (Gemeente Littenseradiel)
Omschrijving De TERREINAANLEG dateert eveneens uit 1882 en bestaat uit een VOORTUIN in Engelse stijl is, een veelhoekig houten PRIEEL uit ..

Rentenierswoning in bruine baksteen onder afgeknot schilddak met zwart geglazuurde platte Friese pannen met op de hoeken achthoekige schoorstenen met ..

Seerp van Galemawei 15
Mantgum (Gemeente Littenseradiel)
Omschrijving De rentenierswoning heeft globaal een vierkante plattegrond en wordt gedekt door een afgeknot schilddak met zwart geglazuurd..

Rentenierswoning in eclectische stijl

Seerp van Galemawei 8
Mantgum (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding Het WOONHUIS van het rentenierstype aan de Seerp van Galemawei 8 ligt binnen de begrenzing van het beschermd dorpsgezicht van het..

Kaart & Routeplanner