Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt schilddak, dat doorloopt over het buurpand Skilpaed 7, met schoorsteen op nokeind in Hilaard

Woonhuis

Skilpaed 5
9027BJ Hilaard (gemeente Littenseradiel)
Friesland

Bouwjaar: 18e eeuw 1800 18e eeuw


Beschrijving van Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt schilddak, dat doorloopt over het buurpand Skilpaed 7, met schoorsteen op nokeind

Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt schilddak, dat doorloopt over het buurpand Skilpaed 7, met schoorsteen op nokeind. In de voorgevel 2 zesruitsschuifvensters. 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8490
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt schilddak, dat doorloopt over het buurpand Skilpaed 7, met schoorsteen op nokeind in Hilaard

Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het pand Skilpaed 5, en aan de rechterzijde aansluit tegen een pun ..

Skilpaed 7
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het pand Skilpaed 5, en aan de rechterzijde aansluit teg..

Johannes de Doperkerk (Hervormde kerk) met toren en kerkhof

Skilpaed 1
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Herv. Kerk, toren en kerkhof. Gotisch eenbeukig kerkgebouw met toren welks zadeldak gevat is tussen in- en uitgezwenkte topgevels. In de ker..

Kop-hals-rompboerderij met zesruitsvensters, dakvensters en topschoorstenen met borden

Van Aylvaleane 2
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Goed onderhouden gave kop-hals-rompboerderij uit het midden van de 19e eeuw. Alle vensters met zes ruiten, topschoorstenen met borden, dakve..

Boerderij met ingebouwd zeer breed dwarshuis met zesruitsvensters onder schilddak met dakkapel en schoorstenen

Van Aylvaleane 25
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Boerderij met ingebouwd zeer breed dwarshuis onder schilddak, waarop schoorstenen. Zesruitsvensters en dakkapel.

Westerhus It Westerhûs

It Westerhûs 1
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Grote boerderij van het kop-hals-romptype met onderkelderd voorhuis overal zesruitsvensters. Merkwaardige gevelsteen met alliantiewapens en ..

Kaart & Routeplanner