Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met ingebouwd zeer breed dwarshuis met zesruitsvensters onder schilddak met dakkapel en schoorstenen in Hilaard

Boerderij

Van Aylvaleane 25
9027BM Hilaard (gemeente Littenseradiel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1855 1855 ca. 1855


Beschrijving van Boerderij met ingebouwd zeer breed dwarshuis met zesruitsvensters onder schilddak met dakkapel en schoorstenen

Boerderij met ingebouwd zeer breed dwarshuis onder schilddak, waarop schoorstenen. Zesruitsvensters en dakkapel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8487
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met ingebouwd zeer breed dwarshuis met zesruitsvensters onder schilddak met dakkapel en schoorstenen in Hilaard

Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het pand Skilpaed 5, en aan de rechterzijde aansluit tegen een pun ..

Skilpaed 7
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt zadeldak, dat doorloopt over het pand Skilpaed 5, en aan de rechterzijde aansluit teg..

Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt schilddak, dat doorloopt over het buurpand Skilpaed 7, met schoorsteen op nokeind

Skilpaed 5
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Woning zonder verdieping onder hoog, met pannen gedekt schilddak, dat doorloopt over het buurpand Skilpaed 7, met schoorsteen op nokeind. In..

Johannes de Doperkerk (Hervormde kerk) met toren en kerkhof

Skilpaed 1
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Herv. Kerk, toren en kerkhof. Gotisch eenbeukig kerkgebouw met toren welks zadeldak gevat is tussen in- en uitgezwenkte topgevels. In de ker..

Kop-hals-rompboerderij met zesruitsvensters, dakvensters en topschoorstenen met borden

Van Aylvaleane 2
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Goed onderhouden gave kop-hals-rompboerderij uit het midden van de 19e eeuw. Alle vensters met zes ruiten, topschoorstenen met borden, dakve..

Westerhus It Westerhûs

It Westerhûs 1
Hilaard (Gemeente Littenseradiel)
Grote boerderij van het kop-hals-romptype met onderkelderd voorhuis overal zesruitsvensters. Merkwaardige gevelsteen met alliantiewapens en ..

Kaart & Routeplanner