Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel woonhuis met pannen zadeldak. Zijtoppen met vlechtingen. Kroonlijst met zolderlichten. Omlijste voordeur met panelen in de omlijsting - staafankers. Zeer fraaie zwart geteerde schuur met rood p .. in Axel

Woonhuis

Nieuwendijk 90
4571LK Axel (gemeente Terneuzen)
Zeeland

Bouwjaar: 19e eeuw (dubbel woonhuis) 18e eeuw (schuur)


Beschrijving van Dubbel woonhuis met pannen zadeldak. Zijtoppen met vlechtingen. Kroonlijst met zolderlichten. Omlijste voordeur met panelen in de omlijsting - staafankers. Zeer fraaie zwart geteerde schuur met rood p ..

Dubbel woonhuis met pannen zadeldak. Zijtoppen met vlechtingen. Kroonlijst met zolderlichten. Omlijste voordeur met panelen in de omlijsting - staafankers. Plm XIX b-c. Zeer fraaie zwart geteerde schuur met rood pannen wolfdak met schulplijsten onder de druipkanten. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8461
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel woonhuis met pannen zadeldak. Zijtoppen met vlechtingen. Kroonlijst met zolderlichten. Omlijste voordeur met panelen in de omlijsting - staafankers. Zeer fraaie zwart geteerde schuur met rood p .. in Axel

Woonhuis, ontworpen in rijke overgangsarchitectuur met in de voorgevel chalet-stijl invloeden

Stationsstraat 3
Axel (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Omstreeks 1917 gebouwd woonhuis, ontworpen in rijke overgangsarchitectuur met in de voorgevel chalet-stijl invloeden. Omschrijvi..

Stadsmolen

Molenstraat 20
Axel (Gemeente Terneuzen)
In 1750 gebouwde stenen KORENMOLEN met hardstenen wapen van Zeeland in een Lodewijk XV trant; markant gesitueerd op het vm. bastion Vlissing..

woonhuis

Markt 2A
Axel (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Het WOONHUIS uit 1909 staat in het centrum van Axel, haaks achter het rijksmonument Markt 2. Het betreft het voormalige woonhuis ..

Winkelpand, uitgevoerd in late overgangsarchitectuur

Markt 2
Axel (Gemeente Terneuzen)
Inleiding In 1920 gebouwd winkelpand, uitgevoerd in late overgangsarchitectuur. Oorspronkelijk was het gebouw tweezijdig aangebouwd. Momen..

Fundering kasteel

Burchtlaan
Axel (Gemeente Terneuzen)
Terrein waarin overblijfselen van het kasteel van de Heren van Axel. Datering: Middeleeuwen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)