Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Erve Groot Oever van het dwarsdeeltype onder rietgedekt, aan voorzijde afgewolfd, schilddak; opgetrokken uit baksteen in Balkbrug

Boerderij

Groot Oever 12
7707PV Balkbrug (gemeente Hardenberg)
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij Erve Groot Oever van het dwarsdeeltype onder rietgedekt, aan voorzijde afgewolfd, schilddak; opgetrokken uit baksteen

18e eeuwse boerderij van het dwarsdeeltype onder rietgedekt, aan voorzijde afgewolfd, schilddak; opgetrokken uit baksteen. Vlechtingen langs de voorgevel, waarin strokendeur met lichtgetoogd kalf en 6-ruits bovenlicht. 15-ruits schuifvenster, waarboven klein venster, onderkelderde opkamer met 9-ruitsvenster; boven de vensters rollaagjes; staafankers. In de zijgevels respectievelijk twee getraliede keldervensters, staldeuren en vensters aan de kant en grote baanderdeuren en staldeuren en vensters aan de rechterkant. De achtergevel is blind en springt aan een zijde iets in. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8452
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Erve Groot Oever van het dwarsdeeltype onder rietgedekt, aan voorzijde afgewolfd, schilddak; opgetrokken uit baksteen in Balkbrug

Boerderijcomplex Erve Groot Oever, bestaande uit dwars voorgebouwd woonhuis onder rietgedekt schilddak en haaks daarop aangebouwd bedrijfsgedeelte ond ..

Groot Oever 10
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
BOERDERIJCOMPLEX, met jaartalsteentje bij achterdeur 1835, bestaande uit dwars voorgebouwd woonhuis onder rietgedekt schilddak en haaks daar..

Boerderij Karsies, van het langdeeltype onder afgewolfd schilddak, het woongedeelte onder pannen het bedrijfsgedeelte onder riet

Groot Oever 6
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Boerderij, tweede helft 19e eeuw van het langdeeltype onder afgewolfd schilddak, het woongedeelte onder pannen het bedrijfsgedeelte onder ri..

't Ende

Stapelerweg 20
de Wijk (Gemeente De Wolden)
Inleiding BOERDERIJ 'T ENDE. Hallehuisboerderij gelegen op een plaats waar omstreeks 1650 al sprake was van een erve het Ende. De huidige b..

Boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl met aangebouwde staart en ouderwoning

Stapelerweg 21
de Wijk (Gemeente De Wolden)
Inleiding Boerderij gebouwd rond 1860 in een ambachtlijk-traditionele stijl en uitgerust met een zogenaamde staart oftewel aangebouwde bijs..

Daglonershuisje met houten staldeel onder pannengedekt schilddak

Stapelerweg 12
de Wijk (Gemeente De Wolden)
Uit baksteen opgetrokken 19e eeuws daglonershuisje met houten stalgedeelte onder pannengedekt schilddak met aan een zijde doorgetrokken daks..

Kaart & Routeplanner