Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erve Den Kaat in Balkbrug

Boerderij

Den Kaat 2
7707PG Balkbrug (gemeente Hardenberg)
Overijssel

Bouwjaar: 1805 / 1812


Beschrijving van Erve Den Kaat

BOERDERIJ met woonhuis waarvan zijgevel bestaat uit toegangsdeur met bovenlicht, 4 zes-ruitsramen en 3 kleine ramen. Rieten zadeldak met 2 wolfeinden. Naam "Den Kaat" is in rieten dak gewerkt. Tegen zijgevel is een met pannen gedekte uitbreiding gebouwd, welke gedeeltelijk is onderkelderd. In achtergevel jaarankers 1805, in voorgevel jaarankers 1812. Achter de boerderij grote houten schuur met riet gedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8449
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erve Den Kaat in Balkbrug

Forse boerderij Steenbergen onder rieten schilddak; in de voorgevel schuifvensters met roedenverdeling. Schuurtje van hout onder rieten schilddak

Den Huizen 5
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Forse boerderij onder rieten schilddak; in de voorgevel schuifvensters met roedenverdeling. Schuurtje van hout onder rieten schilddak. XIX.

Boerderij Erve Huisingen, onder met pannen en riet gedekte afgewolfd zadeldak. Zesruitsschuifvensters in de gedeeltelijk vernieuwde voorgevel. Dwars o ..

Den Huizen 6
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Boerderij onder met pannen en riet gedekte afgewolfd zadeldak. Zesruitsschuifvensters in de gedeeltelijk vernieuwde voorgevel. Dwars op het ..

Ten Kate

Den Huizen 4
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Boerderij "ten Kate". Woonhuis onder pannendak, zijgevels uit pleisterwerk, voorgevel deur met 4 hoge schuiframen, op verdieping 3 ramen. He..

Flevorama, Huizen: historische tuin- en parkaanleg

aan de Naarderstraat
Huizen
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De aanleg van het park van Flevorama gaat terug tot in de 18de eeuw wanneer het p..

De Star

De Omloop 16
Balkbrug (Gemeente Hardenberg)
Windkorenmolen Balkbrug, achtkantige bovenkruier met stelling (1848); onderstuk van steen, bovenstuk en kap met riet gedekt.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)