Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij Karsies, van het langdeeltype onder afgewolfd schilddak, het woongedeelte onder pannen het bedrijfsgedeelte onder riet in Balkbrug

Groot Oever 6
7707PV Balkbrug (gemeente Hardenberg)

Bouwjaar: laatste helft 19e eeuw 1850 laatste helft 19e eeuw

Beschrijving van Boerderij Karsies, van het langdeeltype onder afgewolfd schilddak, het woongedeelte onder pannen het bedrijfsgedeelte onder riet

Boerderij, tweede helft 19e eeuw van het langdeeltype onder afgewolfd schilddak, het woongedeelte onder pannen het bedrijfsgedeelte onder riet. Uilebord aan achterzijde. Voorgevel met kwartholle zwenking en rechte afsluiting door eenvoudig geprofileerde kroonlijst, is symmetrisch ingedeeld door strokendeur met getoogd bovenlicht. Getoogde zesruits- en vierruitsschuifvensters. In zijgevels kelderlicht met diefijzers, zesruitsschuifvenster, mestdeuren en halfronde stalvensters. In lengterichting aan bedrijfsgedeelte aangebouwd grote schuur van gepotdekselde delen, onder rietgedekt schilddak, waarvan achterste deels bakstenen gedeelte in oorsprong potstal. Op voorerf bakhuisje onder pannen gedekt zadeldak en windveren langs geveltop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)