Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Aan de drie landzijden van het stadje is de vestingwal, ten dele bestaande uit metselwerk, bewaard gebleven, evenals de vestinggracht in Asperen

Militair Object

Vestingwal
4147ZA Asperen (gemeente Lingewaal)
Gelderland


Beschrijving van Aan de drie landzijden van het stadje is de vestingwal, ten dele bestaande uit metselwerk, bewaard gebleven, evenals de vestinggracht

Aan de drie landzijden van het stadje is de VESTINGWAL, ten dele bestaande uit metselwerk, bewaard gebleven, evenals de VESTINGGRACHT. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8399
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Aan de drie landzijden van het stadje is de vestingwal, ten dele bestaande uit metselwerk, bewaard gebleven, evenals de vestinggracht in Asperen

Toren der Hervormde Kerk

Stadswal 1
Asperen (Gemeente Lingewaal)
TOREN der Herv.Kerk. Rijzig, bakstenen bouwwerk, einde 15e eeuw, bestaande uit drie geledingen, die met slanke, van traceringen voorziene ni..

Ned.Herv. of St.Catharinakerk

Voorstraat 2
Asperen (Gemeente Lingewaal)
Ned.Herv. of St.Catharinakerk. Laat-gotische kruiskerk met pseudobasilicaal schip op zuilen, welke kapitelen merkwaardige, enkele bladkranse..

Restant van molen De Haas

Molenwal 23
Asperen (Gemeente Lingewaal)
Uit 1886 daterende, rond gemetselde, omstreeks tien meter hoge molenromp met uitkraging en bovenaan taps toelopend, restant van de in 1948 d..

Herenhuis met een traditionele en sobere aan het Neo-Classicisme ontleende gevelopbouw

Voorstraat 72
Asperen (Gemeente Lingewaal)
Inleiding HERENHUIS met een traditionele en sobere aan het Neo-Classicisme ontleende gevelopbouw. In de huidige verschijningsvorm dateert h..

betonnen werken bij asperen

betonnen werken bij asperen
asperen (Gemeente lingewaal)
Cluster 69. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding VIJF EMPLACEMENTEN / AARDEN GESCHUTSOPSTELLINGEN van het complex Betonnen Werken Asperen,..

Kaart & Routeplanner