Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd herenhuis op rechthoekige plattegrond, met geblokte hoeklisenen. Hardstenen cordonlijst tussen souterrain en bel-etage. Hoofdgestel van de deur met Empireconsoles, vensters met schuiframen .. in Arnhem

Woonhuis

Huissensedijk 14
6842AK Arnhem
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Gepleisterd herenhuis op rechthoekige plattegrond, met geblokte hoeklisenen. Hardstenen cordonlijst tussen souterrain en bel-etage. Hoofdgestel van de deur met Empireconsoles, vensters met schuiframen ..

Gepleisterd herenhuis op rechthoekige plattegrond, met geblokte hoeklisenen. Hardstenen cordonlijst tussen souterrain en bel-etage. Hoofdgestel van de deur met Empireconsoles, vensters met schuiframen uit de bouwtijd. Midden 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8386
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd herenhuis op rechthoekige plattegrond, met geblokte hoeklisenen. Hardstenen cordonlijst tussen souterrain en bel-etage. Hoofdgestel van de deur met Empireconsoles, vensters met schuiframen .. in Arnhem

Bonifatiuskerk

Huissensedijk 10
Arnhem
Inleiding N.H KERK EN TOREN EN KERKHOF rond de kerk. Op een woerd ten westen van de Huissensedijk in de kom van het dorpje Elden gelegen ne..

De Hoop

Molenweg 1C
Arnhem
Molen "de Hoop" Ronde, gemetselde beltkorenmolen, 19e eeuw.

De Steenen Camer

Hannesstraatje 2
Arnhem
Boerderij "De Steenen Camer". Grote hoeve van het Betuwse T-huistype, gedateerd 1848 in de sluitsteen van de inrijpoort van de stal. Gepleis..

Doorlaatbrug Eldensedijk

Eldensedijk
Arnhem
Inleiding De aan de zuidelijke oever van de Nederrijn gelegen langgerekte betonnen brug de "Eldense Dijk", is van het type DOORLAATBRUG met..

Terrein waarin sporen van een militaire nederzetting

-
Arnhem
Terrein waarin sporen van een militaire nederzetting. Datering: Vroege-, Midden- en Laat Romeinse Tijd. (Gedeeltelijke bescherming, zie bijl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)