Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Steenen Camer in Arnhem

Boerderij

Hannesstraatje 2
6843NV Arnhem
Gelderland

Bouwjaar: 1848


Beschrijving van De Steenen Camer

Boerderij "De Steenen Camer". Grote hoeve van het Betuwse T-huistype, gedateerd 1848 in de sluitsteen van de inrijpoort van de stal. Gepleisterd woongedeelte met vensters, voorzien van zesruitsschuiframen en deur met bovenlicht, waarin gietijzeren levensboom. Links onderkelderd. Rieten schilddak met hoekschoorstenen. In de woonkamer een geprofileerde houten bordenlijst. Stal onder rieten wolfdak met getoogde poort, zijpoortjes en venstertjes. De boerderij wordt aan de oostzijde geflankeerd door een grote schuur met door riet en pannen gedekt wolfdak, gedateerd 1836 en aan de westzijde door een dergelijke schuur, gedateerd 1855. Op het erf een houten wagenloods onder pannen zadeldak met versierde makelaar. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8384
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Steenen Camer in Arnhem

Terrein waarin sporen van een militaire nederzetting

-
Arnhem
Terrein waarin sporen van een militaire nederzetting. Datering: Vroege-, Midden- en Laat Romeinse Tijd. (Gedeeltelijke bescherming, zie bijl..

Terrein waarin overblijfselen van het kasteel Rosande

Zij-Klingelbeekseweg
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Terrein waarin overblijfselen van het kasteel Rosande. Datering: middeleeuws.

De Hoop

Molenweg 1C
Arnhem
Molen "de Hoop" Ronde, gemetselde beltkorenmolen, 19e eeuw.

Bonifatiuskerk

Huissensedijk 10
Arnhem
Inleiding N.H KERK EN TOREN EN KERKHOF rond de kerk. Op een woerd ten westen van de Huissensedijk in de kom van het dorpje Elden gelegen ne..

Gepleisterd herenhuis op rechthoekige plattegrond, met geblokte hoeklisenen. Hardstenen cordonlijst tussen souterrain en bel-etage. Hoofdgestel van de ..

Huissensedijk 14
Arnhem
Gepleisterd herenhuis op rechthoekige plattegrond, met geblokte hoeklisenen. Hardstenen cordonlijst tussen souterrain en bel-etage. Hoofdges..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)