Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis in tegenwoordige gedaante in Arnhem

Woonhuis

Vijzelstraat 9
6811ES Arnhem
Gelderland


Beschrijving van Huis in tegenwoordige gedaante

Huis in tegenwoordige gedaante XVI (?) met recht afgedekte achtergevel (XVI, secundair verwerkte baksteen) en in de as uitgebouwd rookkanaal, uitgekraagd op twee gotische boogjes. Kap en balkenzolderingen grenen (XVII). Mooie eiken spiltrap met eikelbekroning (later ingezet). Tongewelfde kelders. Voorgevel XIX c. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8369
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis in tegenwoordige gedaante in Arnhem

Der oudste stenen huizen van de stad, blijkens de oorspronkelijke kap

Vijzelstraat 7B
Arnhem
Een der oudste stenen huizen van de stad, blijkens de oorspronkelijke kap uit XV a. Voorgevel XIX c. Zijgevel met weergang, te bereiken via ..

Winkel

Vijzelstraat 11
Arnhem
Inleiding WINKEL uit ca. 1900-1910 in Art Nouveau-stijl, gelegen op de noordwestelijke hoek van de Vijzelstraat en de Mariƫnburgstraat in ..

Winkelwoning gebouwd in art nouveau-stijl

Vijzelstraat 23
Arnhem
Inleiding WINKELWONING, omstreeks 1905 gebouwd in Art Nouveau-stijl, wellicht naar ontwerp van architect W. Diehl (1876-1959). Het pand, ee..

Huis met monumentale bakstenen gevel in lod

Mariƫnburgstraat 12
Arnhem
Huis met monumentale bakstenen gevel (XVIII c) in Lod. XV-stijl. Middenrisaliet; gebeeldhouwde voordeur. Inwendig gang en trappenhuis met ro..

Laat-gotisch woonhuis met een der lange zijden aan de straat, de korte zijden met trapgevels waarop ezelsrugafdekking. Achterhuis (ca. 1600) met mooie ..

Bakkerstraat 4
Arnhem
Laat-gotisch woonhuis (midden XVI) met een der lange zijden aan de straat, de korte zijden met trapgevels waarop ezelsrugafdekking. Achterhu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)