Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig monumentaal huis met gepleisterde lijstgevels, zijrisalieten en schuiframen in de vensters in Arnhem

Woonhuis

Utrechtseweg 99
6812AA Arnhem
Gelderland


Beschrijving van Eenvoudig monumentaal huis met gepleisterde lijstgevels, zijrisalieten en schuiframen in de vensters

Eenvoudig monumentaal huis (midden XIX) met gepleisterde lijstgevels, zijrisalieten en schuiframen in de vensters. Rechter zijrisaliet met voordeur, waarboven curieus afdek op gietijzeren consoles. Westelijke zijgevel boven de kroonlijst drie mooie dakvensters met half-cirkelvormige bekroning. Schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8365
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig monumentaal huis met gepleisterde lijstgevels, zijrisalieten en schuiframen in de vensters in Arnhem

Christelijk Lyceum

Utrechtseweg 174
Arnhem
Inleiding SCHOOLGEBOUW met MUUR. Het voormalig Christelijk Lyceum, sinds 1983 Van Lingencollege geheten, is ontworpen door architect E.J. R..

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Utrechtseweg 87
Arnhem
Buitensocieteit, thans gemeentemuseum. Gebouwd ca. 1870 naar ontwerp C. Outshoorn. Middenpaviljoen met koepel, geflankeerd door lagere, teru..

Sint Elisabeth's Gasthuis

St. Elisabethshof 1
Arnhem
Omschrijving De ZIEKENHUIS-vleugel van het "Sint Elisabeth's Gasthuis" is met de voorgevel op de Utrechtseweg gericht en is vanuit de hoofd..

Kapel van het Sint Elisabeth's Gasthuis

Zwarteweg 25
Arnhem
Inleiding De KAPEL van het "Sint Elisabeth's Gasthuis" is achter de ziekenhuis-vleugel gesitueerd en met het koor op de Zwarteweg gericht. ..

academie voor beeldende kunst

onderlangs 9
arnhem
Kunstacademie met sculptuur.

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudig monumentaal huis met gepleisterde lijstgevels, zijrisalieten en schuiframen in de vensters in Arnhem

Foto's (3)