Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Singelhuis in Arnhem

Woonhuis

Nieuwstad 70
6811BM Arnhem
Gelderland


Beschrijving van Singelhuis

Markeert met Nieuwstad 59 op monumentale wijze de hoeken van de Nieuwstad met de Velperbinnensingel. Singelhuis uit ca. 1830 met mezzanino, welke later tot een normale verdieping gewijzigd is. In het bovenlicht van de deur aan de Nieuwstad een levensboom. Gecementeerde muren, oorspronkelijke schuiframen. Omlopend schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8354
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Singelhuis in Arnhem

velperbuitensingel

velperbuitensingel 25
arnhem
BEELD JUNO Standplaats: aan de Velperbinnensingel, ten westen van Musis-Sacrum. BEELD van Bentheimer zandsteen, voorstellende Juno. Het beel..

velperbinnensingel

velperbinnensingel 7
arnhem
BEELD PLUTO Standplaats: tussen de Eusebiusbinnen- en Eusebiusbuitensingel, ten oosten van de Lauwersgracht, ter hoogte van de stadsschouwbu..

Huis met gepleisterde lijstgevel met stucversieringen en balkon

Eusebiusbuitensingel 1
Arnhem
Huis met gepleisterde lijstgevel (XIX c) met stucversieringen en balkon. Gedeeltelijk nog schuif- en draairamen. Hoger middendeel met fronto..

Agnietenkapel

Gasthuisstraat 1
Arnhem
Waals Hervormde kerk (v.m. Agnietenkapel). Zaalkerk met 3/8 koorsluiting, tongewelf (XV B). Was oorspronkelijk een dubbelkerk met galerij. M..

Herenhuis, thans in gebruik als kantoor

Velperbuitensingel 20
Arnhem
Inleiding HERENHUIS, thans in gebruik als kantoor, ca. 1900 gebouwd in overgangsarchitectuur met elementen van de Art Nouveau. Het pand is ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)