Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Postkantoor in Arnhem

Gebouw

Jansplein 56
6811GD Arnhem
Gelderland


Beschrijving van Postkantoor

POSTKANTOOR. Neo-gotisch gebouw, bekleed met geglazuurde baksteen. Parterre met verdieping. Hoog dak tussen topgevels, versierd met pinakels. De gevels wordt geleed door hoge korfboognissen. Boven de vensters driepastraceringen. De gevel wordt bekroond door opzetstukken met pinakels. Tegen de linker zijgevel een erkervormige traptoren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8330
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Postkantoor in Arnhem

woonhuis

Jansplein 55
Arnhem
Inleiding Groot HERENHUIS, gesitueerd op de zuidoostelijke hoek van het Jansplein en de Mariƫnburgstraat. Het pand sluit met het postkanto..

Pand

Jansplaats 28
Arnhem
In oorsprong laat-middeleeuws pand, waarvan de kap dateert uit XVI A. Van de 16e eeuwse voorgevel is het bovendeel gemoderniseerd XIX B.

Huis met monumentale bakstenen gevel in lod

Mariƫnburgstraat 12
Arnhem
Huis met monumentale bakstenen gevel (XVIII c) in Lod. XV-stijl. Middenrisaliet; gebeeldhouwde voordeur. Inwendig gang en trappenhuis met ro..

Huis met gepleisterde klokgevel met aanbouw rechts

Jansplaats 30
Arnhem
Huis met gepleisterde klokgevel (midden XVIII) met aanbouw rechts (XVIII). Beneden achterkamer met rococo-schoorsteenmantel, keuken met tege..

Koepelkerk

Jansplein 60
Arnhem
Inleiding Koepelkerk van Vrijgemaakt Gereformeerd Kerkgenootschap, gebouwd in 1837/38 naar ontwerp van de toenmalige stadsbouwmeester Anton..

Kaart & Routeplanner