Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kunstoefening in Arnhem

Woonhuis

Gele Rijders Plein 2
6811AN Arnhem
Gelderland


Beschrijving van Kunstoefening

V.m. gebouw "Kunstoefening", met monumentale neo-klassicistische gevel (1846, ontwerp waarschijnlijk van stadsbouwmeester F.W. van Gendt J.Gz.). Gebeeldhouwde fries tussen de verdiepingen. Attiekverdieping modern. Schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8323
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Kunstoefening
Arnhem - Gele Rijdersplein 2.jpg
Locatie Arnhem
Opening 1846
Monumentnummer 8323
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Het gebouw de Kunstoefening is een voormalige tekenschool in de Nederlandse stad Arnhem. Het gebouw is gelegen aan de Gele Rijders Plein, ter hoogte van de Koepelkerk en voorheen tegenover de Willemskazerne. De voorgevel is in neoclassicistische stijl opgezet met grote schuiframen. Tussen de eerste en tweede verdieping is een gebeeldhouwde fries aanwezig. In 1846 is het gebouw in gebruik genomen door het Genootschap Kunstoefening dat in 1802 werd opgericht.

Externe link

  • Ronald Stenvert e.a., Kunstoefening in: Monumenten in Nederland - Gelderland. Rijksdienst voor de Monumentenzorg/ Waanders uitgeverij, Zwolle 2000, blz. 90

Monumenten in de buurt van Kunstoefening in Arnhem

Koepelkerk

Jansplein 60
Arnhem
Inleiding Koepelkerk van Vrijgemaakt Gereformeerd Kerkgenootschap, gebouwd in 1837/38 naar ontwerp van de toenmalige stadsbouwmeester Anton..

Hoekpand Ruiterstraat, Jansplein

Jansplein 51
Arnhem
Hoekpand Ruiterstraat. Lijstgevel 1838, zeven vensters breed, parterre en twee verdiepingen. Vensters parterre met halfronde bogen. Kelders ..

Onderdeel Fromberghuizen

Willemsplein 44
Arnhem
Onderdeel van de zgn. Fromberghuizen. Monumentale neo-klassicistische gevelwand (XIX c) met midden- en zijrisalieten en balkons op zware con..

Onderdeel Fromberghuizen

Willemsplein 43
Arnhem
Onderdeel van de zgn. Fromberghuizen. Monumentale neo-klassicistische gevelwand (XIX c) met midden- en zijrisalieten en balkons op zware con..

Onderdeel Fromberghuizen

Willemsplein 41
Arnhem
Onderdeel van de zgn. Fromberghuizen. Monumentale, neo-klassicistische gevelwand (XIX c), met midden- en zijrisalieten en balkons op zware c..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)