Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In plattegrond rechthoekig huis met de lange kant aan de straat gelegen in Arnhem

Woonhuis

Bakkerstraat 19
6811EH Arnhem
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen (kelders)


Beschrijving van In plattegrond rechthoekig huis met de lange kant aan de straat gelegen

In plattegrond rechthoekig huis met de lange kant aan de straat gelegen. Aan de linkerzijde een achtervleugel. Bakstenen gevel met hardstenen pilasters, kroonlijst met empire-consoles, deuromlijsting idem en smeedijzeren balkonhek met alliantiewapens. Onder het huis laat-middeleeuwse kelders met ribloze kruisgewelven, die op een middenpijler samen komen. Mooie hal met stucdecoratie en trapleuning in weelderige Lod. XV-stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8298
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In plattegrond rechthoekig huis met de lange kant aan de straat gelegen in Arnhem

Winkelpand met bovenwoning in neorenaissance-stijl

Bakkerstraat 18
Arnhem
Inleiding WINKELPAND met BOVENWONING uit 1895 in neorenaissance-stijl, gelegen in de aaneengesloten oostelijke gevelwand van de Bakkerstraa..

Huis met brede lijstgevel, deel uitmakend van lijstgevel Bakkerstraat 60-61, waarachter drie oudere huizen. Achterhuis met schilddak, waarop gemetseld ..

Bakkerstraat 60
Arnhem
Huis met brede lijstgevel (XIX b), deel uitmakend van lijstgevel Bakkerstraat 60-61, waarachter drie oudere huizen. Achterhuis met schilddak..

Huis met lijstgevel van goede verhoudingen. In de verdieping schuiframen. Schilddak. Blijkens sleutelstukken met peerkraalprofielen dateert het huis u ..

Bakkerstraat 21
Arnhem
Huis met lijstgevel (ca. 1800) van goede verhoudingen. In de verdieping schuiframen. Schilddak. Blijkens sleutelstukken met peerkraalprofiel..

Fors huis "de Crabbe", met lijstgevel, waarin deuromlijsting in Lod.XVI

Bakkerstraat 17
Arnhem
Inleiding Fors huis "de Crabbe", met lijstgevel (ca.1800), waarin deuromlijsting in Lod.XVI. Drie kleinere achterhuizen (XV-XVIII) met top-..

Huis met bakstenen voorgevel met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen, medaillons met vruchtentrossen en rozetten. Kroonlijst gedragen door ..

Bakkerstraat 58
Arnhem
Huis met bakstenen voorgevel (XVII a) met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen, medaillons met vruchtentrossen en rozetten. Kroonl..

Kaart & Routeplanner