Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve onder rieten wolfdak. De voorgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en 18-ruitsschuiframen. Stal met gepotdekselde houten delen in Wenum Wiesel

Boerderij

Klein Cannenburgh 24
7345DV Wenum Wiesel (gemeente Apeldoorn)
Gelderland

Bouwjaar: 1821


Beschrijving van Hoeve onder rieten wolfdak. De voorgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en 18-ruitsschuiframen. Stal met gepotdekselde houten delen

Hoeve onder rieten wolfdak, gedateerd 1821. De voorgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en 18-ruitsschuiframen. Stal met gepotdekselde houten delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8190
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve onder rieten wolfdak. De voorgevel bezit vlechtingen en vensters met luiken en 18-ruitsschuiframen. Stal met gepotdekselde houten delen in Wenum Wiesel

molen

Oude Zwolseweg 160
Wenum Wiesel (Gemeente Apeldoorn)
Watermolen. Molenhuis XIX B. Molenwerk nog aanwezig, evenals het rad. Molenkom met beplanting nog bewaard.

De Wenumse Molen: molenaarswoning met bedrijfsgedeelte

Oude Zwolseweg 160
Wenum Wiesel (Gemeente Apeldoorn)
Inleiding MOLENAARSWONING met aangebouwd BEDRIJFSGEDEELTE, gelegen ten zuiden van de watermolen. Het pand wordt omgeven door de grotendeels..

De Wenumse Molen: watermolen

Oude Zwolseweg 160
Wenum Wiesel (Gemeente Apeldoorn)
Omschrijving De WATERMOLEN bestaat uit een rechthoekig, aan de straatzijde éénlaags, gebouw, waarvan het zadeldak is belegd met rode Holl..

Gepleisterde boerderij onder met pannen gedekt wolfdak

Zwolseweg 405
Wenum Wiesel (Gemeente Apeldoorn)
Gepleisterde boerderij onder met pannen gedekt wolfdak, in de voorgevel met jaartalankers gedateerd 1728; in de achtergevel 1803. Het woonge..

Koetshuis

Zwolseweg 411
Wenum Wiesel (Gemeente Apeldoorn)
Koetshuis onder pannen schilddak, waarschijnlijk in 1803. Vensters met deur-bovenlicht met getoogde raamomlijstingen, waarin waaierzwikken. ..

Kaart & Routeplanner