Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands hervormde kerk in Loenen

Kerkelijk Gebouw

Beekbergerweg 7
7371ET Loenen (gemeente Apeldoorn)
Gelderland

Bouwjaar: 1861


Beschrijving van Nederlands hervormde kerk

Ned. Hervormde Kerk. In 1861 ter vervanging van de oude dorpskerk gebouwd. Drie koperen kaarsenkronen, Lodewijk XVI. Grafzerk, 17e eeuw. Eenklaviers orgel van Westfaalse oorsprong. Omstreeks 1700 gemaakt. In 1870 in de Herv.Kerk te Loenen geplaatst. Bij die gelegenheid werd de onderkas verwijderd en de klaviatuur naar de zijkant gebracht. Bij de restauratie in 1978 is de kas in zijn oorspronkelijke vorm (met onderkas en achterkant-bespeling) gereconstrueerd. De maker van het orgel is niet bekend. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8180
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands hervormde kerk in Loenen

Nederlands hervormde kerk: toren

Beekbergerweg 14
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Toren. Eenvoudig, bakstenen bouwwerk uit de 15e eeuw, waarvan de benedenruimte overdekt wordt door een koepelgewelf. Traptoren. Klokkensto..

Toren der R.K. kerk

Hoofdweg 51
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Toren der R.K. Kerk. H. Antonius Abt. Slanke bakstenen romp met gebosseerd metselwerk rond de getoogde ingang. Bovenbouw van twee houten, ac..

Ter Horst: moestuin met kas, koude bakken, houten en houten schutting

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 11: MOESTUIN MET KAS, KOUDE BAKKEN EN HOUTEN SCHUTTING. Omschrijving Naast de oranjerie ligt een rechthoekige moestuin a..

Ter Horst: ijskelders

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 12: IJSKELDERS. Omschrijving Ten oosten van het hoofdgebouw naast het hoenderhok gelegen ijskelders, bestaande uit drie bakstene..

Huis Ter Horst

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Ter Horst). Omschrijving Geheel omgracht, bakstenen kasteel in renaissance-stijl uit 1557 met een front van gep..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)