Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolpboerderij met gepleisterde ondermuren die voorzien zijn van een zwart geteerde plint. Pannen dakbedekking met rieten spiegel. Kopgevel van het woongedeelte met hout beschoten. In de gevels 6-ruit .. in Andijk

Boerderij

Dijkweg 296
1619JG Andijk (gemeente Medemblik)
Noord Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Stolpboerderij met gepleisterde ondermuren die voorzien zijn van een zwart geteerde plint. Pannen dakbedekking met rieten spiegel. Kopgevel van het woongedeelte met hout beschoten. In de gevels 6-ruit ..

Vroege 19e eeuwse stolpboerderij. Ondermuren zijn gepleisterd en voorzien van een zwart geteerde plint. Pannen dakbedekking met rieten spiegel. Kopgevel van het woongedeelte met hout beschoten. In de gevels 6-ruitsvensters als schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8143
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolpboerderij met gepleisterde ondermuren die voorzien zijn van een zwart geteerde plint. Pannen dakbedekking met rieten spiegel. Kopgevel van het woongedeelte met hout beschoten. In de gevels 6-ruit .. in Andijk

Stolpboerderij van het Noordhollandse type

Bangert 28
Andijk (Gemeente Medemblik)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het Noordhollandse type, gebouwd in 1894, gelegen aan het einde van de zuidelijke aftakking van de Bangert. In..

Gereformeerde Kerk Andijk

Middenweg 4
Andijk (Gemeente Medemblik)
Inleiding GEREFORMEERDE KERK MET PASTORIE, KOSTERSWONING, ZALENCENTRUM EN BERGPLAATS, gebouwd in 1929-1930 naar ontwerp van de Groningse ar..

Stolpboerderij met zomerhuis

Dorpsstraat 120
Wervershoof (Gemeente Medemblik)
Inleiding STOLPBOERDERIJ MET ZOMERHUIS. De Stolpboerderij is van het afgeleide Westfriese type, en is gesitueerd aan de zuidzijde van de Do..

St. Werenfridus

Dorpsstraat 73
Wervershoof (Gemeente Medemblik)
St. Werenfridus, 1874-18758 Th. Asseler. Op de vroege Franse gotiek geinspireerde kruisbasiliek kenmerkend voorbeeld van stucadoorsgotiek. W..

Pastorie behorend bij de ernaast gelegen neo-gotische St. Werenfriduskerk

Dorpsstraat 71
Wervershoof (Gemeente Medemblik)
Inleiding PASTORIE, gebouwd in 1875, behorend bij de ernaast gelegen neo-gotische St. Werenfriduskerk van architect Th. Asseler uit 1874-18..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)