Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Een statige hoeve, T-huis, waarvan het rechts onderkelderde woonhuis een verdieping en een rieten zadeldak bezit in Well

Boerderij

Heust 3
5325XB Well (gemeente Maasdriel)
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Een statige hoeve, T-huis, waarvan het rechts onderkelderde woonhuis een verdieping en een rieten zadeldak bezit

Op de hoek van de Dorpsstraat, door een stuk grond daarvan gescheiden, een statige, vroeg 19e eeuwse hoeve, T-huis, waarvan het rechts onderkelderde woonhuis een verdieping en een rieten zadeldak bezit. Het metselwerk bestaat uit gele baksteen met rode vensterstrekken. In de van luiken voorziene vensters zes- en achtruitsschuiframen. Stal met overstek aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8112
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Een statige hoeve, T-huis, waarvan het rechts onderkelderde woonhuis een verdieping en een rieten zadeldak bezit in Well

Pand onder omlopend rieten schilddak. In de verdieping en in de zijgevels vensters met goede roedenverdeling. Voorgevel was lange tijd verminkt door e ..

Dorpstraat 1
Well (Gemeente Maasdriel)
Vroeg 19e eeuwse pand onder omlopend rieten schilddak. In de verdieping en in de zijgevels vensters met goede roedenverdeling. Voorgevel ver..

Well: koetshuis

Dreef 5
Well (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving onderdeel 4: KOETSHUIS. In 1933 werd het oude koetshuis vervangen door een nieuwe tuinmans- of chauffeurswoning met een daarac..

Well: natuurstenen leeuw

Dreef 7
Well (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving onderdeel 8: Natuurstenen LEEUW. Op het voorplein een natuurstenen leeuw met wapenschild waarop het Nederlandse wapen uit het ..

Well: valbrug

Dreef 7
Well (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving onderdeel 5B: VALBRUG. Voor het poortgebouw een valbrug aan zware kettingen uit 1934. Aan weerzijden een wapensteen, van het g..

Well: poortgebouw

Dreef 7
Well (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving onderdeel 3: POORTGEBOUW. In 1934 werd het huidige poortgebouw gebouwd ongeveer op de plaats waar de fundamenten van het oude ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Een statige hoeve, T-huis, waarvan het rechts onderkelderde woonhuis een verdieping en een rieten zadeldak bezit in Well