Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder omlopend rieten schilddak. In de verdieping en in de zijgevels vensters met goede roedenverdeling. Voorgevel was lange tijd verminkt door een etalage, die in 1983 hersteld is naar de origin .. in Well

Boerderij

Dorpstraat 1
5325XG Well (gemeente Maasdriel)
Gelderland

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Pand onder omlopend rieten schilddak. In de verdieping en in de zijgevels vensters met goede roedenverdeling. Voorgevel was lange tijd verminkt door een etalage, die in 1983 hersteld is naar de origin ..

Vroeg 19e eeuwse pand onder omlopend rieten schilddak. In de verdieping en in de zijgevels vensters met goede roedenverdeling. Voorgevel verminkt door een etalage. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8108
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder omlopend rieten schilddak. In de verdieping en in de zijgevels vensters met goede roedenverdeling. Voorgevel was lange tijd verminkt door een etalage, die in 1983 hersteld is naar de origin .. in Well

Een statige hoeve, T-huis, waarvan het rechts onderkelderde woonhuis een verdieping en een rieten zadeldak bezit

Heust 3
Well (Gemeente Maasdriel)
Op de hoek van de Dorpsstraat, door een stuk grond daarvan gescheiden, een statige, vroeg 19e eeuwse hoeve, T-huis, waarvan het rechts onder..

Hervormde Kerk

Dorpstraat 7
Well (Gemeente Maasdriel)
Herv. Kerk. Laat-gotische dorpskerk met pseudobasilicaal schip, midden 16e eeuw, opgetrokken bij een oudere toren. Het in 1842 gesloopte koo..

Toren Hervormde Kerk

Dorpstraat 7
Well (Gemeente Maasdriel)
Toren. Sober, bakstenen bouwwerk met tufstenen benedengeleding, 13e-15e eeuw. Klokkenstoel met klok van Jan Moer, 1546, diam. 63 cm. Mechani..

Well: koetshuis

Dreef 5
Well (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving onderdeel 4: KOETSHUIS. In 1933 werd het oude koetshuis vervangen door een nieuwe tuinmans- of chauffeurswoning met een daarac..

Well: valbrug

Dreef 7
Well (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving onderdeel 5B: VALBRUG. Voor het poortgebouw een valbrug aan zware kettingen uit 1934. Aan weerzijden een wapensteen, van het g..

Kaart & Routeplanner