Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Muren langs de St. Annastraat tussen Kamp en Coninckstraat, voortgezet zuidwaarts langs de Beek, 15e eeuw. Aan de noord- en oostzijde werden de wallen in plantsoen herschapen en door de Beek als stads .. in Amersfoort

Militair Object

Sint Annastraat 20
3811WC Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Muren langs de St. Annastraat tussen Kamp en Coninckstraat, voortgezet zuidwaarts langs de Beek, 15e eeuw. Aan de noord- en oostzijde werden de wallen in plantsoen herschapen en door de Beek als stads ..

Muren langs de St. Annastraat tussen Kamp en Coninckstraat, voortgezet zuidwaarts langs de Beek, 15 eeuw. Aan de noord- en oostzijde werden de wallen in de 19e eeuw in plantsoen herschapen en door de Beek als stadsgracht omgeven. Aan de zuid- en westzijde nog slechts een groene zoom bewaard. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8100
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Muren langs de St. Annastraat tussen Kamp en Coninckstraat, voortgezet zuidwaarts langs de Beek, 15e eeuw. Aan de noord- en oostzijde werden de wallen in plantsoen herschapen en door de Beek als stads .. in Amersfoort

Groep van twee woningen

Coninckstraat 67/1
Amersfoort
GROEP VAN 2 WONINGEN, circa 1657. Gevelsteen 1657.

Complex De Armen de Poth: acht hofjeswoningen

Coninckstraat 6719
Amersfoort
Omschrijving Het langgerekte blok is aan de noordzijde van het binnenterrein gelegen. Voor de 8 HOFJESWONINGEN liggen kleine tuintjes, door..

Complex De Armen de Poth: twee hofjeswoningen

Coninckstraat 673
Amersfoort
Omschrijving Het blokje met twee HOFJESWONINGEN is op het midden van het binnenterrein gelegen, aan het noordelijke uiteinde van de bebouwi..

Conincksbrug

Coninckstraat 97
Amersfoort
Inleiding De BRUG over de Beek, vervaardigd van gewapend beton, vormt de verbinding tussen de Coninckstraat en de Scheltussingel. De brug w..

Complex De Armen de Poth: twaalf hofjeswoningen

Coninckstraat 6710
Amersfoort
Omschrijving Twaalf HOFJESWONINGEN als langgerekt blok aan de oostzijde van het binnenterrein gelegen, ondergebracht op een rechthoekige pl..

Kaart & Routeplanner