Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde gevel met naar voren springende middenpartij met rustica werk en rechte daklijst. Empire karakter, snijwerk aan de ingang. Het voormalig Observantenklooster. Thans brandweerkazer .. in Amersfoort

Kerkelijk Gebouw

Westsingel 46
3811BB Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: laatste helft 15e eeuw 1450 laatste helft 15e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde gevel met naar voren springende middenpartij met rustica werk en rechte daklijst. Empire karakter, snijwerk aan de ingang. Het voormalig Observantenklooster. Thans brandweerkazer ..

Pand met gepleisterde gevel met naar voren springende middenpartij met rustica werk en rechte daklijst. Empire karakter, snijwerk aan de ingang. Het voormalig Observantenklooster, XV B. Thans brandweerkazerne. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8069
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde gevel met naar voren springende middenpartij met rustica werk en rechte daklijst. Empire karakter, snijwerk aan de ingang. Het voormalig Observantenklooster. Thans brandweerkazer .. in Amersfoort

Stadhuis

Westsingel 43
Amersfoort
Stadhuis. v.m. herenhuis, met hardstenen voorgevel. 1780-1782 gebouwd. Grote overeenkomst met huis Cohen vertonend. Rechte kroonlijst met ta..

Gymnasium

Westsingel 45
Amersfoort
Inleiding Voormalige SCHOOLGEBOUW (gymnasium), direct in de rooilijn aan de westzijde van de Westsingel gelegen, werd in 1880 in opdracht v..

Pand met verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak. 19e-eeuwse lijstgevel

Westsingel 44
Amersfoort
In oorsprong mogelijk 18e eeuws pand met verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak. 19e eeuwse lijstgevel, aan linkerzijde uitgebreid,..

Betonnen tankversperring op de Coelhorsterkade

-
Amersfoort
Inleiding: De tankversperring is een onderdeel van de Grebbelinie. Deze versperring is aangelegd tijdens de mobilisatie van 1939-1940 en b..

Gepleisterde woning met uitspringende aangebouwde vleugel

Breestraat 52a
Amersfoort
Gepleisterde woning met uitspringende aangebouwde vleugel, 16e eeuw.

Kaart & Routeplanner