Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak. 19e-eeuwse lijstgevel in Amersfoort

Woonhuis

Westsingel 44
3811BB Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw 1700 mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak. 19e-eeuwse lijstgevel

In oorsprong mogelijk 18e eeuws pand met verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak. 19e eeuwse lijstgevel, aan linkerzijde uitgebreid, met zesruitsschuifvensters met brede middenstijl, en deur met gietijzeren roostervulling en eenvoudige houten omlijsting met pilasters op hardstenen neuten met stermotief en kroonlijst. In rechterzijgevel een zesruitsschuifvenster, in achtergevel een negenruitsschuifvenster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 8068
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak. 19e-eeuwse lijstgevel in Amersfoort

Pand met gepleisterde gevel met naar voren springende middenpartij met rustica werk en rechte daklijst. Empire karakter, snijwerk aan de ingang. Het v ..

Westsingel 46
Amersfoort
Pand met gepleisterde gevel met naar voren springende middenpartij met rustica werk en rechte daklijst. Empire karakter, snijwerk aan de ing..

Stadhuis

Westsingel 43
Amersfoort
Stadhuis. v.m. herenhuis, met hardstenen voorgevel. 1780-1782 gebouwd. Grote overeenkomst met huis Cohen vertonend. Rechte kroonlijst met ta..

Gymnasium

Westsingel 45
Amersfoort
Inleiding Voormalige SCHOOLGEBOUW (gymnasium), direct in de rooilijn aan de westzijde van de Westsingel gelegen, werd in 1880 in opdracht v..

Gepleisterde woning met uitspringende aangebouwde vleugel

Breestraat 52a
Amersfoort
Gepleisterde woning met uitspringende aangebouwde vleugel, 16e eeuw.

Betonnen tankversperring op de Coelhorsterkade

-
Amersfoort
Inleiding: De tankversperring is een onderdeel van de Grebbelinie. Deze versperring is aangelegd tijdens de mobilisatie van 1939-1940 en b..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)